Mobius napovedal preobrat na indijskem trgu

Članek slika

"Dramatičen padec vrednosti indijske rupije ne bo več trajal dolgo. Kmalu se bo začelo tudi okrevanje indijskega delniškega trga," meni vodilni pri Templeton Emerging Markets Group.

"Menim, da je najhujše že za nami. Vrednost valute se je verjetno preveč znižala in bo sledila korekcija navzgor. Pri zadnjem padcu so veliko vlogo odigrali hedge skladi in različni finančni inštrumenti. Menim, da je najhujše že mimo," je povedal Mobius za CNBC.

Indijska rupija je letos v primerjavi z ameriškim dolarjem izgubila že 22 odstotkov. Od junija dalje pa se depreciacija še pospešila, saj je Fed napovedal umik svojih ukrepov.

Odločitev Fed ne bo imela vpliva na Indijo

Vlagatelji so sedaj v pričakovanju naslednjega srečanja Fed 18. septembra. Analitiki se bojijo, da bi odločitev Bernankeja o zaostritvi denarne politike Fed lahko še bolj škodovala trgom v razvoju. Mobius je zavrnil te špekulacije in je celo mnenja, da bi se lahko po odločitvi Fed naložbe v Indiji še povečale. "Dvomim, da bo kakšna negativna sprememba, saj so trgi svoje že naredili," je dejal.

Preberite tudi:

V Indiji letno zavržejo za 6,8 milijarde dolarjev hrane

Indija na pomoč gospodarstvu z milijardnimi infrastrukturnimi projekti

Indija julija z nepričakovano krepko rastjo inflacije

Indijska rupija v primerjavi z dolarjem dosegla novo dno

Trgi v razvoju na udaru zaradi špekulacij o denarni politiki Fed

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja