Čas je denar!

Članek slika

Eden izmed glavnih razlogov za neurejene osebne finance je verjetno tudi to, da je pogovor o denarju v naši družbi še vedno tabu.

V preteklih dneh sem se pogovarjal s številnimi prijatelji in znanci, ki ne varčujejo in nimajo pojma, kako bi uresničili svoje finančne cilje. Ko je prišel pogovor do pokojnine, smo se vsi strinjali, da mlajše generacije lahko pozabimo na državne pokojnine, s katerim se da preživeti. Kljub temu skoraj nihče ne ukrepa, saj so od upokojitve oddaljeni več desetletij.

Redni bralci naših prispevkov že veste, kakšno prednost si ustvarimo tisti, ki imamo priložnost varčevati dalj časa.

Za tiste, ki naših prispevkov ne spremljate redno, priporočam nekaj objav:

Čas je na vaši strani
Bi se radi upokojili v stilu?
Prednosti postopnega varčevanja
Številni si upokojitve ne bodo mogli privoščiti
5 korakov do finančne neodvisnosti

Po zastavljenemu vprašanju "Zakaj še ne varčujete?", sem ugotovil, da ljudje v večini primerov preprosto nimajo informacij o tem, kje začeti. Moj odgovor je preprost: Pri Vzajemcih! Skupina Vzajemci velja za vodilno neodvisno kapitalsko družbo s področja naložbenega svetovanja in ponudbe naložbenih produktov. V več kot 15 letih delovanja je našemu strokovnemu kadru zaupalo več kot 18 tisoč vlagateljev. V letu 2013 pa nas je Citywire izbral za vodilno slovensko družbo za investicijsko svetovanje. Zame je odgovor preprost.

In za vse, ki imate kljub prebranemu zadržke zaradi vašega finančnega stanja: "Finančni svetovalci niso samo za bogate." Kot sem že enkrat zapisal, glejte na finančnega svetovalca, kot na osebnega trenerja. To je oseba, ki na podlagi vaših želja in trenutnega stanja oceni kako boste najlažje dosegli svoje cilje. To je oseba, ki vam lahko pomaga zmanjšati negativne dejavnike in povečati pozitivne. Obenem pa vas nauči, kaj in kako morate početi, da bo vaš trud imel čim večji učinek. In tako, kot osebe brez predhodnega znanja o prehrani in potrebnih vajah potrebujejo osebnega trenerja, da jim svetuje kaj je za njih najbolje in obenem spremlja njihov napredek, je podobno tudi pri finančnih svetovalcih.

Čas je denar! In tisti, ki zavlačujete z ureditvijo svojih osebnih financ, izgubljate priložnosti, ki vam jih sicer lahko ponudijo dobri finančni svetovalci. Kot je zapisal sodelavec:

Svetovalci so različni. Nekateri delajo za to, da obogatijo. Drugi pa vam pomagajo uresničevati vaše cilje.

Poiščite si svojega finančnega svetovalca!

KAKOVOSTEN VISOKO USPOSOBLJEN KADER SVETOVALCEV SKUPINE VZAJEMCI VAM POMAGA UREDITI VAŠE OSEBNE FINANCE. SKUPINA VZAJEMCI VELJA ZA VODILNO NEODVISNO KAPITALSKO DRUŽBO S PODROČJA NALOŽBENEGA SVETOVANJA IN PONUDBE NALOŽBENIH PRODUKTOV. SVOJE NALOŽBE NAM JE ŽE ZAUPALO VEČ KOT 14 TISOČ VLAGATELJEV, KI TVORIJO BAZO LOJALNIH STRANK IN CENIJO PREDNOSTI KAPITALSKO NEODVISNEGA PRISTOPA. ZA VEČ INFORMACIJ PIŠITE NA [email protected] ALI POKLIČITE NA BREZPLAČNO TELEFONSKO ŠTEVILKO 080 35 08

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja