Finančni svetovalci niso samo za bogate

Članek slika

V preteklih dneh smo dobili več vprašanj uporabnikov, ki sprašujejo, če jim finančni svetovalci lahko pomagajo tudi, če imajo nizke prihodke. Odgovor je pritrdilen.

Glejte na finančnega svetovalca, kot na osebnega trenerja. To je oseba, ki na podlagi vaših želja in trenutnega stanja oceni kako boste najlažje dosegli svoje cilje. To je oseba, ki vam lahko pomaga zmanjšati negativne dejavnike in povečati pozitivne. Obenem pa vas nauči, kaj in kako morate početi, da bo vaš trud imel čim večji učinek. In tako, kot osebe brez predhodnega znanja o prehrani in potrebnih vajah potrebujejo osebnega trenerja, da jim svetuje kaj je za njih najbolje in obenem spremlja njihov napredek, je podobno tudi pri finančnih svetovalcih.

Mnogi so mnenja, da potrebujejo več sto tisoč evrov visok portfelj, preden lahko poiščejo finančnega svetovalca. Ampak resnica je daleč od tega. Iz primerov opažamo, da so ravno tisti, ki si še niso ustvarili 'zajetnega kupčka denarja' tisti, ki najbolj potrebujejo pomoč. Ni potrebno biti bogat, da bi koristili ugodnosti, ki jih lahko imate od finančnega svetovalca.

Velika večina ljudi, ki še nima svojega finančnega svetovalca, letno plačuje previsoke zneske produktov, za katere niti ne vedo, zakaj jih imajo. Velika večina tudi predrago plačuje razna zavarovanja in naložbe, za katere se na koncu izkaže, da to niso. Kot je že na primeru pokazal sodelavec Vegelj, prihranek je lahko velik. Tudi, če stroške na mesečni ravni znižate samo za 50 evrov, to na 30-letni ravni in pri 5-odstotni letni donosnosti znaša dobrih 40 tisoč evrov. Kar pa ni več malo, da bi to zanemarili. Prihranek je v veliko primerih še večji.

Zapomniti si morate eno dejstvo:

Povprečen milijonar ni podedoval svojega premoženja ali obogatel z samo enim uspešnim poslom. Povprečen milijonar je večji del svojega življenja zapravil manj kot je zaslužil in je vedno delal načrte za svojo prihodnost.

Če lahko uspe drugim, zakaj ne bi tudi vam? Kot smo že pisali, raziskave razkrivajo, da ima le 19 odstotkov Slovencev svojega finančnega svetovalca (Vezovišek, 2011). Če to primerjamo z ZDA, kjer se finančno svetovanje nahaja med najbolj iskanimi storitvami, je to razlog za skrb.

Finančno svetovanje ni namenjeno le najbolj premožnim ampak vsakemu, ki mu ni vseeno za svoje finance in ki bi rad poskrbel za svojo prihodnost. Poiščite si svojega finančnega svetovalca!

KAKOVOSTEN VISOKO USPOSOBLJEN KADER SVETOVALCEV SKUPINE VZAJEMCI VAM POMAGA UREDITI VAŠE OSEBNE FINANCE. SKUPINA VZAJEMCI VELJA ZA VODILNO NEODVISNO KAPITALSKO DRUŽBO S PODROČJA NALOŽBENEGA SVETOVANJA IN PONUDBE NALOŽBENIH PRODUKTOV. SVOJE NALOŽBE NAM JE ŽE ZAUPALO VEČ KOT 15 TISOČ VLAGATELJEV, KI TVORIJO BAZO LOJALNIH STRANK IN CENIJO PREDNOSTI KAPITALSKO NEODVISNEGA PRISTOPA. ZA VEČ INFORMACIJ PIŠITE NA [email protected] ALI POKLIČITE NA BREZPLAČNO TELEFONSKO ŠTEVILKO 080 35 08

Preberite tudi:

Koliko denarja 'vržete stran'?

Kako prihraniti pri osebnih zavarovanjih?

Zakaj bi plačali več?

Kaj je dobro vedeti o nezgodnem zavarovanju?

Se boste upokojili ali predali?

Zakaj upravljanja premoženja ne zaupamo svetovalcu?

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja