Goldman Sachs vlagateljem: Nadaljujte z delnicami

Članek slika

Dogajanje na svetovnih borzah je bilo v zadnjih tednih precej negotovo. Kljub temu investicijska banka Goldman Sachs svojim vlagateljem svetuje nakup delnic.

"Čeprav je tveganje zaradi napovedanega zaostrovanja politike Fed prisotno, so potenciali evropskih delnic še vedno visoki," so v poročilu izjavili analitiki Goldman Sachs.

"Naši ekonomisti pričakujejo zvišanje ključne obrestne mere Fed v začetku leta 2016 in zmanjševanje denarnih spodbud v prvem četrtletju leta 2014," so še dodali.

Bernanke presenetil trge

Odbor za odprti trg ameriške centralne banke Federal Reserve (FOMC) v nasprotju s pričakovanji na zadnjem srečanju ni zmanjšal obsega stimulacijskega programa z odkupom obveznic v višini 85 milijard dolarjev na mesec. Trgi so vse od takrat negotovi.

FOMC v oceni gospodarskega stanja ugotavlja, da se zmerna rast nadaljuje in da nekateri kazalci, kot je stopnja brezposelnosti, kažejo izboljšanje. Vendar pa na drugi strani težavo predstavljajo rastoče hipotekarne obresti in zmanjševanje vladne porabe, ki rast zavirajo. Bankirji se za zmanjšanje obsega stimulacijskih ukrepov zato še niso odločili.

Preberite tudi:

'Dr.Doom' Roubini optimističen glede ZDA

Najboljše iz diskonta: Infond Life

Oktober - mesec varčevanja

Tri četrtine upravljavcev pričakuje pospešek globalne rasti

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja