Najboljše iz diskonta: Infond Life

Članek slika

Infond Life je, predvsem na račun dobrih rezultatov sektorja zdravstva, najdonosnejši slovenski sklad v 3- letnem obdobju z donosnostjo +52,80%. Več kot dober je tudi rezultat 5-letnega obdobja: + 62,66 % petletnega donosa.

Infond Life je delniški podsklad Krovnega sklada Infond, ki nalaga sredstva pretežno v delnice podjetij iz panoge zdravstvo (proizvajalci, distributerji in prodajalci zdravil, medicinske opreme in pripomočkov; družbe s področja biotehnologije in bio-znanosti ter zdravstvenih storitev).

Sklad, ki kljubuje krizi

Infond Life je najdonosnejši slovenski sklad v 3- letnem obdobju z donosnostjo +52,80%. Več kot dober je tudi rezultat 5-letnega obdobja: + 62,66 % petletnega donosa.

Razlog je predvsem v dobrih rezultatih sektorja zdravstva, ki je v 2012 zabeležil rast tečajev delnic že četrto leto zapored, raste pa tudi v letošnjem letu. Delnice podjetij iz zdravstvenega in farmacevtskega sektorja veljajo za manj volatilne v nestabilnih gospodarskih in političnih razmerah.

Kaj lahko pričakujemo od sektorja zdravstva?

S staranjem in daljšanjem življenjske dobe se viša tudi poraba prebivalstva za produkte in storitve zdravstvenega sektorja. V prihodnosti lahko pričakujemo rast zdravstvenega sektorja.

Razvoj novih zdravil in tehnologij tudi za najbolj usodne bolezni sodobnega sveta ustvarja priložnosti, s katerimi ljudje lahko izboljšajo kakovost življenja.

Panoga ostaja perspektivna, dividendna donosnost relativno visoka, vrednotenja znotraj zgodovinskih povprečij, kar obeta stabilno leto 2013.

Kvalitetno upravljanje sklada

Upravljavka sklada, mag. Barbara Gačnik, je po prejemu naziva Upravljavka leta 2011 bila v letu 2012 s strani revije Moje finance izbrana kot druga najboljša upravljavka v slovenskih družbah za upravljanje.

Infond Life je bil na omenjenem izboru že drugo leto zapored ocenjen s petimi zvezdicami kot najbolj kakovostno upravljan sklad v kategoriji delniški - farmacija (v letu 2012 za obdobje treh, v letu 2013 pa za obdobje treh in petih let).

* VEP na dan 27.9.2013

Do konca oktobra lahko pristopite k Infond Life brez plačila vstopnih stroškov.

Preberite tudi:

Barbara Gačnik: »Zaradi izjemne rasti povečujemo razpršenost sklada«

Barbara Gačnik, KBM Infond: »Čas je za drznost«

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja