'Dr.Doom' Roubini optimističen glede ZDA

Članek slika

Nouriel Roubini si je ime ustvaril z napovedovanjem gospodarskih katastrof. V svojem zadnjem govoru na konferenci Index Universe Inside Commodities pa je povedal, da bodo ZDA v prihodnje v boljšem položaju kot večina drugih razvitih gospodarstev.

"Dolar se bo verjetno okrepil," je povedal Roubini. "Gospodarstvo ZDA je v primerjavi z drugimi razvitimi gospodarstvi v boljšem stanju," je dodal. Kot prednosti ZDA je izpostavil rast produktivnosti in tehnološkega sektorja. Za pozitivno je označil tudi politiko Fed, čeprav pričakuje zaostrovanje denarne politike in zvišanje obrestnih mer v letu 2015. Dodal je, da bo povečal svoje pozicije v ameriških delnicah.

"ZDA so veliko bolj razvite in uspešne od drugih svetovnih gospodarstev. Gospodarska rast bo hitrejša kot v Evropi, Združenem Kraljestvu in na Japonskem. Tako bo tudi rasla vrednost dolarja in ne padala, kot mnogi pričakujejo," je povedal Roubini.

Opozoril je glede trgov v razvoju. Izpostavil je predvsem upočasnjevanje rasti Kitajske in preobrat v t.i. surovinskem superciklu. Tako je pesimistično razpoložen tudi glede zlata; meni, da se bo cena znižala do 1.000 dolarjev za unčo.

Seznam vzajemnih skladov, ki sredstva vlagateljev investirajo v delnice v ZDA.

Preberite tudi:

Roubini: "Indonezija bo v BRIC zamenjala Rusijo"

Lovca na donose: Nouriel Roubini in Robert Shiller

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja