Piškotki

Naše spletno mesto uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki vsebujejo majhne količine informacij in ki se shranijo na vaš računalnik ali mobilno napravo ob obisku našega spletnega mesta, a ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Piškotki se nato pošljejo nazaj na izvorno spletno stran ob vsakem naslednjem uporabnikovem obisku le-te, ali na drugo spletno stran, ki prepozna ta piškotek. S piškotki si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo, nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na našem spletnem mestu, pa ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Piškotke lahko kadarkoli odstranite ali brskalnik nastavite tako, da ne dovoli njihove namestitve.

Nastavitve zasebnosti za to spletno mesto

Nekatere funkcionalnosti spletnega mesta potrebujejo vaše dovoljenje, da si lahko zapomnijo, kdo ste.

  • Analitika Anonimno merimo obisk spletnega mesta, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo.
  • Oglaševanje Oglasi bodo samodejno izbrani za vas glede na preteklo vedenje in interese.
  • Nujno potrebni Posamezni piškotki so potrebni za delovanje in jih ni mogoče izklopiti.

Uporaba piškotkov

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/12), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov oziroma ZVOP-1 (Uradni list RS, št. 86/04).

1. Nujno potrebni piškotki

Piškotki, ki omogočajo nemoteno delovanje spletnega mesta (registracija, prijava, nakupovalna košarica, varnost ipd.).

2. Funkcionalni piškotki

Piškotki, ki si zapomnijo, kakšne nastavitve ste izbrali na strani, da vam jih ni treba izbirati vsakič znova (uporabniško ime, jezik, lokacijo ipd.). S temi piškotki lahko sledimo vašim dejanjem na spletnem mestu.

3. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družbena omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. S temi piškotki lahko sledimo vašim dejanjem na spletnem mestu.

Podatke, zbrane s pomočjo piškotkov, uporabljamo izključno za potrebe družbe VZAJEMCI d.o.o. in z njo povezanih oseb in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Seznam uporabljenih piškotkov

Piškotek Trajanje Opis
Vztoken 1 leto Prijava
User 1 leto Prijava
cookieconsent_status 4 mesece Sprejetje piškotkov
_gid 1 dan Statistika ogledov spletne strani
_ga 2 leti Statistika ogledov spletne strani
_gat_gtag_UA_2644518_3 do konca seje ID tag managerja
XSRF-TOKEN do konca seje Prijava
vzajemci_consult_session do konca seje Piškotek seje
vzajemci_invest_session do konca seje Piškotek seje


Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno onemogočite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako lahko večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo.

Za informacije o zmožnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate njihove nastavitve. Nastavitve glede piškotkov je običajno mogoče najti v "Možnosti menija", razdelku »Zasebnost« vašega brskalnika. Navodila je mogoče najti v "Help" meniju brskalnika, ki ga uporabljate, lahko pa obiščete www.allaboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih. V primeru popolnega izklopa piškotkov morda katera izmed funkcionalnosti spletnega mesta ne bo delovala enako učinkovito.

Več informacij o piškotkih najdete tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

Želim nasvet

Želim nasvet

VZAJEMCI d.o.o. velja za vodilno finančnosvetovalno podjetje v regiji. V 20 letih delovanja nam je zaupalo več kot 20 tisoč vlagateljev.