Kitajci odkrili še 22 lažnih Applovih trgovin

Članek slika

Kitajske oblasti so tri tedne potem, ko so odredile zaprtje dveh trgovin, ki na las posnemajo trgovine priljubljenega ameriškega računalniškega proizvajalca Apple, v mestu Kunming našle še 22 lažnih Applovih trgovin. Vsem so prepovedali uporabo zaščitnega znaka priljubljenega ameriškega tehnološkega podjetja.

Kitajske oblasti so preiskavo sprožile po poročilu ameriške blogerke, ki je prejšnji teden na spletu opozorila na tri lažne Applove trgovine v mestu Kunming. Po njenih navedbah trgovine tako prepričljivo posnemajo značilni Applov slog, da menda celo nekateri zaposleni verjamejo, da delajo za ameriško podjetje.

Lokalni urad za trgovino in industrijo je potem, ko je zgodba prišla v medije, pregledal več kot 300 trgovin z elektroniko v mestu ter med njimi odkril pet lažnih Applovih trgovin, so na svoji spletni strani zapisale mestne oblasti. Dve od teh po uradnih navedbah nista imeli dovoljenja za poslovanje, zato so inšpektorji odredili njihovo zaprtje. Trem niso mogli nič, ker v njih niso našli ponarejenih Applovih izdelkov.

Sedaj so kitajske oblasti po poročanju francoske tiskovne agencije AFP vzpostavile telefonsko linijo, na kateri jim lahko državljani pomagajo izslediti ponarejene izdelke in trgovine.

Priljubljeni proizvajalec imacov, ipodov in iphonov je sicer ravno pretekli teden prehitel naftnega giganta Exxon Mobil ter postal največje svetovno podjetje po tržni kapitalizaciji.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja