Research in Motion predstavil nove blackberryje

Članek slika

Proizvajalec pametnih mobilnikov blackberry Research in Motion je predstavil pet novih modelov telefonov blackberry.

Kanadski proizvajalec pametnih mobilnikov blackberry Research in Motion s sedežem v Waterlooju v provinci Ontario, je v sredo predstavil trgu pet novih modelov telefonov blackberry, s čimer želi povrniti nekaj tržnega ugleda, ki ga izgublja v tekmi z iphoni in pametnimi telefoni android.

Blackberryji vse manj popularni zaradi telefonov z ekrani na dotik

Research in Motion posluje z dobičkom in prodaja narašča, vendar pa so njegovi blackberryji vse manj popularni predvsem v odnosu do telefonov z ekrani na dotik. Podjetje je v sredo predstavilo tri dopolnjene modele blackberryjev bold z ekrani na dotik, vendar tudi s fizično tipkovnico ter dva nova modela torch brez tipkovnice, po vzoru iphona.

Predstavili tudi nekaj novosti; na prodajnih policah še letos

Research in Motion je že leta 2008 začel prodajati telefon brez tipkovnice storm, ki pa je neslavno propadel in torch je neke vrste naslednik, pri čemer podjetje trdi, da bodo vsi novi modeli imeli možnost hitrega brskanja po internetu. Ameriško podjetje AT&T bo začelo vse nove modele prodajati še letos. Modeli bold naj bi imeli tudi nov komunikacijski čip in se bodo lahko uporabljali kot kreditne kartice.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja