Fiat za Kitajsko sestavlja posebno linijo "fičkov"

Članek slika

Italijanski proizvajalec avtomobilov Fiat je sporočil, da za kitajski trg sestavlja novo linijo priljubljenega modela fiat 500, pri nas bolj znanega pod imenom "fičko". Število vozil bo omejeno, njihov športni dizajn pa so tokrat pomagali oblikovati kitajski umetniki.

Na dizajnu za posebni Fiatov model je delalo pet Kitajcev, pri tem pa so uporabljali avantgardne in tradicionalne vzorce, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Novo linijo "fičkov", ki temelji na modelu fiat 500 lounge, sicer krasi biserno belo ohišje, medtem ko je notranjost avtomobilov oblečena v rdeče usnje.

"Kitajski fičko" bo imel 1,4-litrski bencinski motor in šeststopenjski avtomatični menjalnik. Poleg tega se lahko pohvalil s 101 konjsko močjo pri 5200 vrtljajih na minuto.

V okviru omejene linije bo sestavljenih le 100 avtomobilov

Fiat bo v okviru omenjene linije sestavil le 100 avtomobilov. Prodani bodo že pred prihodom na kitajski trg, ki je predviden za 15. september. Izklicna cena vozila bo pri okoli 29.000 dolarjev (20.180 evrov).

To ne bo prva Fiatova posebna izdaja "fička". Posebne rumeno-črne fiate 500 je denimo družba proizvedla tudi za japonski trg.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja