Zlato in srebro sta sredstvo za zavarovanje premoženja

Članek slika

Zlato in srebro bi morala biti v teh časih prepoznana kot sredstvo za zavarovanje premoženja, je prepričan investicijski bančnik iz Nemčije Thorsten Schulte, ki je bolj znan tudi kot "srebrni deček".

Schulte že leta priporoča investicije v zlato in srebro. Kot poudarja, vse več predstavnikov bank pod vprašaj postavlja bančni sistem in se želi s plemenitimi kovinami zavarovati pred prihajajočimi neprijetnostmi ameriško centraliziranega svetovnega finančnega sistema.

Schulte je pojasnil, da sta srebro in zlato v medijih v zadnjih tednih izpostavljena negativni reklami, prepričan pa je, da za naložbenike to ni razlog za prodajo. "Ne smemo pozabiti, da v kriznih časih izgubljajo vsi, zmagajo pa tisti, ki izgubijo najmanj," pravi Schulte in dodaja, da se številni bančniki posmehujejo naložbenikom v zlato, kar je zanj odličen znak.

Hkrati je predstavil primer, ki se je zgodil 15. aprila, ko je bilo v enem dnevu prodanih 2336 ton zlata, kar je dnevni rekord v celotni zgodovini trgovanja z zlatom. Kot je poudaril, to predstavlja 82 odstotkov proizvodnje zlata v celotnem letu 2012. "Gre za koncentrirano akcijo manipulacije trga zlata in srebra," je prepričan Schulte.

Poudaril je še, da sta srebro in zlato "sovražnika vlad, papirnatega denarja in centralnih bank". "Želja vlad je, da ljudje kupujejo njihove državne obveznice. Kdor proda svoje zlato, zaupa svoji vladi. Ali zaupate svoji vladi? Jaz svoji ne," je dejal in dodal, da pa sicer ne more dokazati, kdo so akterji, ki stojijo za omenjenimi manipulacijami.

V njegovem premoženju, tako Schulte, sta zlato in srebro zavarovanje za čase, ko bo šlo papirnatemu denarju za nohte. "Z eno unčo zlata ste lahko v starem Rimu kupili kakovostno obleko in dobre čevlje, tudi v tem času si z eno unčo zlata vse to še vedno lahko privoščite. S katerim papirnatim denarjem, obveznico bi lahko to še storili?" se sprašuje.

Schulte je poudaril, da je od leta 1913, ko je bila ustanovljena ameriška centralna banka Federal Reserve, ameriški dolar izgubil 97 odstotkov svoje vrednosti. "Tudi trg zlata in srebra niha, a prepričan sem, da bom čez tri ali čez osem let za te kovine dobil več kot pa za slovensko ali nemško obveznico," je še prepričan Schulte.

Schulte je finančnik, ki ima dolgoletne izkušnje v bančništvu. Od leta 1999 do sredine leta 2008 se je ukvarjal z investicijskim bančništvom, kjer je pridobil posebna znanja na področju plemenitih kovin.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja