Lehman Brothers od Barclaysa ne bo dobil zahtevanih 500 milijonov dolarjev

Članek slika

Newyorško stečajno sodišče je v sredo zavrnilo zahtevo upraviteljev propadle ameriške investicijske banke Lehman Brothers, da od britanske banke Barclays, ki je v stečaju za 1,54 milijarde dolarjev odkupila borzno posredniški oddelek Lehman Brothers, dobijo še 500 milijonov dolarjev, namenjenih za nagrade zaposlenim.

Nekdanji generalni direktor Lehman Brothers Dick Fuld se je o prevzemu po stečaju dogovarjal tudi z britansko banko Barclays, ki je potem v stečaju odkupila borzno posredniški oddelek Lehmana za le 1,54 milijarde dolarjev. S tem je Barclays dobil tudi sedež Lehman Brothers na Times Squareu.

Barclays: Zahtevek Lehman Brothers je brezpredmeten

V Lehman Brothersu trdijo, da je Barclays pristal na plačilo dveh milijard dolarjev, zato iščejo način, kako bi dobili še preostalih 500 milijonov dolarjev. Medtem ko v Barclaysu priznavajo, da imajo do zaposlenih morda nekaj obveznosti, hkrati opozarjajo, da zaposleni niso vložili nobenih zahtev, zato da do Lehman Brothersa nimajo obveznosti.

V Barclaysu ob tem dodajajo, da niso nikoli formalno pristali na plačilo dveh milijard dolarjev. "Sodišče se strinja z Barclays. Zahtevek Lehman Brothers je brezpredmeten," je v odločitvi po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisal sodnik James Peck.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja