V Braziliji zaradi spodbujanja slabih prehranjevalnih navad oglobili McDonald's

Članek slika

Fundacija za zaščito in obrambo potrošnikov v brazilskem Sao Paulu je ameriškemu velikanu hitre prehrane McDonald's naložila 1,8 milijona dolarjev (1,3 milijona evrov) kazni.

Kot so pojasnili v fundaciji, si je McDonald's globo prislužil, ker z igračkami, ki so del njegove ponudbe Happy meal, spodbuja slabe prehranjevalne navade otrok.

Z uporabo igrač spodbujajo oblikovanje izkrivljenih vrednot

Fundacija je McDonald's oglobila, potem ko je pridobila pritožbo skupine potrošnikov. Ta je ameriškega velikana hitre prehrane obtožila, da z uporabo igrač v marketinške namene oz. za namene prepričevanja otrok "spodbuja oblikovanje izkrivljenih vrednot", poročanje brazilske tiskovne agencije Agencia Brasil povzema francoska tiskovna agencija AFP.

McDonald's je vse obtožbe zanikal. Kot so zatrdili njegovi predstavniki, ne delajo nič narobe, igrače pa je po njihovih besedah mogoče kupiti tudi brez kosila oz. mimo ponudbe Happy meal. Veriga hitre prehrane se ima pravico pritožiti na odločitev fundacije.

V tretjem četrtletju nad pričakovanji

Ameriška prehranska veriga je v letošnjem tretjem četrtletju zabeležila 1,51 milijarde dolarjev (1,12 milijarde evrov) čistega dobička, kar je več, kot so pričakovali.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja