Še za mesec dni podaljšan rok za preizkus terjatev do Vegrada

Članek slika

Okrožno sodišče v Celju je na predlog stečajne upraviteljice Vegrada Alenke Gril še za en mesec podaljšalo rok za preizkus terjatev oz. za oddajo osnovnega seznama preizkušenih terjatev, in sicer do 6. julija

Sodišče je predlogu Grilove sledilo zaradi "izredne zahtevnosti in specifičnosti stečajnega postopka".

Prijavljenih 2.405 terjatev

Vegrad je v stečaju od oktobra lani, upniki pa so do 6. januarja letos prijavili 2405 terjatev. Med prijavljenimi terjatvami je tudi nekaj skupinskih prijav zaposlenih, tako da je število upnikov še bistveno višje, je v obrazložitvi predloga za sodišče zapisala Grilova, obrazložitev pa je povzeta v sklepu sodišča, ki je danes objavljen na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Grilova navaja tudi, da prijave nekaterih zakonsko določenih terjatev še prihajajo. Stečajna upraviteljica v predlogu izpostavlja zahtevnost in obsežnost terjatev ter podvajanje terjatev predvsem pri zaposlenih.

Stečaju Vegrada je sledila vrsta stečajev hčerinskih oz. povezanih družb

Stečaju Vegrada oktobra lani je sledila tudi vrsta stečajev Vegradovih hčerinskih oz. povezanih družb. Od danes je v stečaju tudi Vegradovo hčerinsko podjetje Vegrad-IN nepremičnine s sedežem v Velenju. Okrožno sodišče v Celju, ki vodi postopek in je sklep danes objavilo na Ajpesu, je za stečajno upraviteljico imenovalo Mojco Breznik. Upniki imajo do 2. septembra čas za prijavo terjatev.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja