Vrednost gradbenih del februarja na letni precej višja

Članek slika

V Sloveniji je bila vrednost v februarju opravljenih gradbenih del na mesečni ravni nižja za pet odstotkov, na letni pa višja za 33 odstotkov, predvsem na račun del na gradbenih inženirskih objektih. Mesečni upad del je bil v februarju značilen tudi za prejšnja leta, so sporočili iz statističnega urada.

Na letni ravni je bila vrednost del na stavbah višja za 5,2 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 47,8 odstotka.

Na sorazmerno visoko letno rast je poleg ugodnejših vremenskih razmer v drugi polovici meseca vplivala tudi sanacija škode, ki je nastala zaradi žleda v začetku februarja. Tu je šlo predvsem za popravila na električnih omrežjih in drugih gradbenih objektih, so pojasnili statistiki.

Februarja je bila v mesečni primerjavi vrednost gradbenih del na stavbah nižja za 2,9 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 5,6 odstotka.

Vrednost gradbenih del, opravljenih februarja, je bila vseeno za 28,9 odstotka nižja od povprečja za leto 2010. Vrednost teh del na stavbah je bila od povprečja za leto 2010 nižja za 60,6 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 1,2 odstotka.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja