Najbolj brano v letu 2020

Članek slika

Za nami je precej nenavadno leto, ki ni bilo dobro za tiste s slabimi živci. Tisti, ki ste prebirali naše objave in jih pri svojem varčevanju upoštevali, pa ste bili nagrajeni. V nadaljevanju vam podajamo 5 najbolj branih vsebin letošnjega leta. 

1. Banke se vam zahvaljujejo. Bili ste odlično občinstvo! (27.01.2020)

Dejstvo ostaja, da smo se znašli v svetu, kjer banke varčevalcem zaračunavajo obresti na depozite, kupci državnih obveznic pa plačujejo državam za to, da jim lahko posodijo denar. In navkljub vsemu zapisanemu bodo številni varčevalci še naprej vztrajali pri depozitih kljub zavedanju, da bodo prejeli manj sredstev, kot so jih banki posodili.

2. Borzni pregled: Dogajanje prestrašilo tudi najbolj pogumne vlagatelje (15.03.2020)

Lahko bi rekli, da je za nami teden rekordov, saj je ameriški indeks Dow Jones Industrial Average v enem tednu zabeležil tri največje padce ter v petek še največjo rast, merjeno v točkah, v zgodovini. 

3. Moj nasvet: Ne podaljšujte depozita! (02.07.2020)

Dejstvo je, da se bo denar iz bank vedno hitreje prelival na kapitalski trg. Do sedaj smo resen premik iz depozitov opazili na nepremičninskem trgu, kar je med drugim pripomoglo k nadpovprečni rasti cen nepremičnin v Sloveniji. Pričakujemo lahko, da bo drugi val odlivov iz depozitov poskrbel za vedno več nakupov delnic slovenske srebrnine, preostali pa za več nakupov standardnih globalnih in obvezniških skladov. Pozorni bodite predvsem na to, da boste kupovali direktno točke skladov in da v te ne boste vstopali preko predragih zavarovalnih polic. 

4. Webcast: Dogajanje na trgih in kje iskati priložnosti? (07.04.2020)

Glavni urednik spletnega mesta in član Naložbenega odbora Vzajemcev, Myhajlo Todurov, vam bo predstavil svoj pogled na trenutno dogajanje in stanje na trgih. Dotaknil se bo priložnosti, ki jih člani Naložbenega odbora v tem trenutku vidijo na trgu ter vlagateljem podal strokovni nasvet, kaj storiti s svojimi naložbami. Pridružil se mu je tudi David Vegelj, predsednik Naložbenega odbora Vzajemcev. 

5. Drugo mnenje: Koliko bi moral imeti privarčevanega pri 40. letih? (17.09.2020)

Pozdravljeni! Star sem 41 let in imam 40 tisoč evrov prihrankov. Letno dam na stran okoli 4.000 evrov. Zanima me, kaj menite o mojem napredku?

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja