S 55 evri do preskrbljene družine

Članek slika

Na moj zadnji prispevek "Zakaj potrebujemo primerno življenjsko in nezgodno zavarovanje" sem na elektronski naslov dobil zelo veliko sporočil in dodatnih vprašanj. Eno izmed najpogostejših vprašanj, ki ste ga postavili, je: Koliko vse to stane?

(Prvi del serije lahko preberete tukaj)

Zato se bom tokrat posvetil drugemu vidiku te tragedije. Za vse tiste, ki menite, da je potrebno za ustrezno zavarovanje odšteti veliko denarja, lahko povemo, da se motite! Za finančno varnost svoje družine lahko poskrbite že z nekaj deset evri na mesec. Pomembno je le, da vam to ureja oseba, ki je v svojem poslu neodvisna, pozna vse produkte na trgu, ter pozna tako vašo finančno kot tudi življenjsko situacijo. Iz vaše finančne slike in načina življenja mora razbrati, kaj je tisto kar potrebujete, koliko potrebujete in zakaj potrebujete ravno to. Za to smo tukaj neodvisni svetovalci Skupine Vzajemci, ki vam pomagamo poskrbeti za vašo finančno varnost in varnost vaše družine.

Našo štiričlansko družino sestavljajo 35-letni Matej, 33-letna Monika, 12-letni Janez in 7-letni Filip. Vsi so zdravi, povprečne velikosti in teže ter brez večjih zdravstvenih težav. Starša sta nekadilca, z nerizičnima poklicema in brez nevarnih prostočasnih dejavnosti.

Matej in Monika sta zaradi dveh otrok sklenila vsak svoje rizično življenjsko zavarovanje s konstantno zavarovalno vsoto 90.000 € in zavarovalno dobo 13 let. Matej je dolgoročni kredit za hišo dodatno zavaroval še z dodatnim rizičnim življenjskih zavarovanjem s padajočo zavarovalno vsoto z zavarovalno vsoto 100.000 € in zavarovalno dobo 20 let. Poleg tega pa so si vsi skupaj uredili še družinsko nezgodno zavarovanje s poudarkom na zavarovanju trajne invalidnosti. Celotna mesečna premija za vsa štiri zavarovanja znaša 55,59 €. Mesečne premije po posameznih zavarovanjih so podane v Tabeli 1.

Po nesrečnem dogodku so iz svojih zavarovanj dobili izplačilo v skupni višini 546.650 €. Dve Matejevi življenjski zavarovanji v skupni višini 190.000 € sta poskrbeli za poplačilo kredita in nekaj letno zlato rezervo, da so se preživeli člani lahko prilagodili novim razmeram.

Iz nezgodnega zavarovanja pa je izplačilo v višini 356.650 € poskrbelo za nujne prilagoditve obstoječe hiše, zamenjavo avtomobila in dodatna zdravljenja. Tabela 2 podrobneje prikazuje vsa izplačila.

Ali bi vas to obvarovalo pred finančnim zlomom?

Našo družino je to rešilo! In kljub temu, da so izgubili ljubljenega moža in očeta, jim je njegova odgovornost omogočila dostojno življenje, v katerem se kljub tragični izgubi lahko veselijo prihodnosti.

Pred vami so poletni meseci, meseci brezskrbnosti in dopustov. Ne čakajte, bodite odgovorni in poskrbite za brezskrbne počitnice vas in vaše družine še danes.

David Vegelj je finančni svetovalec Skupine Vzajemci. V primeru dodatnih vprašanj pišite na [email protected].

Vzajemci posredujemo pri sklepanju zavarovalniških produktov

Otroci so naša največja odgovornost in življenjsko zavarovanje jim lahko pomaga pri rasti v stabilnem okolju, v katerem so tako fizično kot tudi finančno varni, če se nam kaj zgodi. Značilnost klasične oblike življenjskega zavarovanja je zajamčeno izplačilo vnaprej določene zavarovalne vsote po poteku zavarovanja ali izplačilo zavarovalne vsote za smrt v primeru smrti staršev (ne glede na razlog - nezgoda, bolezen). Zavarovanju lahko priključimo dodatna kritja za primer nezgode, možnost spremembe zavarovalne premije glede na finančne zmožnosti staršev, staršem ponavadi ponuja možnost najema " lastnega kredita" iz premoženja zavarovalne police, v primeru izgube zaposlitve staršev pa nudi dobo mirovanja plačevanje premije. Vzajemci posredujemo pri sklepanju zavarovalniških produktov.

Prijavite se na prejemanje e-novic Vzajemci.com

vpišite svoj elektronski naslov
 

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja