S 55 evri do preskrbljene družine

S 55 evri do preskrbljene družine

Na moj zadnji prispevek "Zakaj potrebujemo primerno življenjsko in nezgodno zavarovanje" sem na elektronski naslov dobil zelo veliko sporočil in dodatnih vprašanj. Eno izmed najpogostejših vprašanj, ki ste ga postavili, je: Koliko vse to stane?

(Prvi del serije lahko preberete tukaj)

Zato se bom tokrat posvetil drugemu vidiku te tragedije. Za vse tiste, ki menite, da je potrebno za ustrezno zavarovanje odšteti veliko denarja, lahko povemo, da se motite! Za finančno varnost svoje družine lahko poskrbite že z nekaj deset evri na mesec. Pomembno je le, da vam to ureja oseba, ki je v svojem poslu neodvisna, pozna vse produkte na trgu, ter pozna tako vašo finančno kot tudi življenjsko situacijo. Iz vaše finančne slike in načina življenja mora razbrati, kaj je tisto kar potrebujete, koliko potrebujete in zakaj potrebujete ravno to. Za to smo tukaj neodvisni svetovalci Skupine Vzajemci, ki vam pomagamo poskrbeti za vašo finančno varnost in varnost vaše družine.

Našo štiričlansko družino sestavljajo 35-letni Matej, 33-letna Monika, 12-letni Janez in 7-letni Filip. Vsi so zdravi, povprečne velikosti in teže ter brez večjih zdravstvenih težav. Starša sta nekadilca, z nerizičnima poklicema in brez nevarnih prostočasnih dejavnosti.

Matej in Monika sta zaradi dveh otrok sklenila vsak svoje rizično življenjsko zavarovanje s konstantno zavarovalno vsoto 90.000 € in zavarovalno dobo 13 let. Matej je dolgoročni kredit za hišo dodatno zavaroval še z dodatnim rizičnim življenjskih zavarovanjem s padajočo zavarovalno vsoto z zavarovalno vsoto 100.000 € in zavarovalno dobo 20 let. Poleg tega pa so si vsi skupaj uredili še družinsko nezgodno zavarovanje s poudarkom na zavarovanju trajne invalidnosti. Celotna mesečna premija za vsa štiri zavarovanja znaša 55,59 €.

Po nesrečnem dogodku so iz svojih zavarovanj dobili izplačilo v skupni višini 546.650 €. Dve Matejevi življenjski zavarovanji v skupni višini 190.000 € sta poskrbeli za poplačilo kredita in nekaj letno zlato rezervo, da so se preživeli člani lahko prilagodili novim razmeram.

Iz nezgodnega zavarovanja pa je izplačilo v višini 356.650 € poskrbelo za nujne prilagoditve obstoječe hiše, zamenjavo avtomobila in dodatna zdravljenja. Tabela 2 podrobneje prikazuje vsa izplačila.

Ali bi vas to obvarovalo pred finančnim zlomom?

Našo družino je to rešilo! In kljub temu, da so izgubili ljubljenega moža in očeta, jim je njegova odgovornost omogočila dostojno življenje, v katerem se kljub tragični izgubi lahko veselijo prihodnosti.

Pred vami so zimski meseci, meseci. Ne čakajte, bodite odgovorni in poskrbite za brezskrbno prihodnost vas in vaše družine še danes.

Priporoči članek prijatelju

Želite prilagojen nasvet vašim potrebam in zmožnostim?

Posvetujte se s strokovnjakom v živo preko videoklica.