Luka Koper razkrila poslovne načrte za leto 2012

Članek slika

Slovenska podjetja so konec leta 2011 predstavljala načrte za poslovno leto 2012, med njimi tudi Luka Koper, kjer vršijo pretovor in skladiščenje generalnega tovora, kontejnerjev, vozil, sipkega in razsutega tovora ter tekočih goriv.

Načrtovani poslovni prihodki Skupine Luka Koper naj bi znašali 150,4 milijone evrov, kar je za 6% več kot je ocena za leto 2011. Največjo rast prihodkov ponovno pričakujejo na segmentu kontejnerjev. Ladijski pretovor naj bi v letu 2012 znašal 17,8 milijonov ton, kar je 6% več od ocenjenega pretovora v letu 2011, ko naj bi ta znašal 16,8 milijonov ton.

Poslovanje Luke Koper je bilo v prvih devetih mesecih minulega leta v primerjavi z ostalimi slovenskimi blue chip podjetji dobro. Poslovni prihodki podjetja so se povečali za 15% in so znašali 105,8 milijonov evrov. Njihova najpomembnejša zaledna tržišča so poleg Slovenije še Avstrija, Italija, Madžarska, Češka, Slovaška, Bavarska, Poljska in države bivše Jugoslavije. Poslovni prihodki so se najbolj povečali pri pretovoru kontejnerjev in sicer za 45%, sledi sipki in razsuti tovor, kjer je bilo povečanje 19 - odstotno. Poslovni odhodki so znašali 89,9 milijonov evrov, kar je 6% več kot v enakem lanskem obdobju. Najbolj so se povečali stroški izvajalcev pristaniških storitev ter stroški energije. Dobiček iz poslovanja je tako znašal 15,9 milijonov evrov. Podjetje je v tem obdobju moralo slabiti naložbo v Intereuropo  v vrednosti 6,3 milijone evrov, ki jo bo moralo do konca poslovnega leta zaradi padca tečaja na borzi še dodatno slabiti.                                                                                               

V zadnjem času so nove posle pridobivali predvsem na račun najkrajše transportne poti, ki povezuje Srednjo in Vzhodno Evropo s Sredozemljem preko Sueškega prekopa z Daljnim vzhodom. Luka Koper se zaradi premajhne globine vplivnih kanalov srečuje s problemom nezmožnosti sprejemanja  večjih ladij, ki bi želele vpluti v pristanišče. Uprava Republike Slovenije za pomorstvo je v oktobru 2010 objavila javno naročilo za poglabljanje vplivov tveganega kanala v bazenu I. koprskega tovornega pristanišča, ki še ni zaključeno zaradi različnih birokratskih zapletov. Prihodnje poslovanje podjetja je zaradi prostorske omejenosti zato v veliki meri odvisno od aktivnejšega pristopa  Republike Slovenije, ki je neposredna lastnica 51- odstotnega deleža, posredno pa še preko državnih družb (SOD in KAD).

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja