Izpostavljeni sklad: ALTA HEALTH 

Izpostavljeni sklad: ALTA HEALTH 

V zadnjih tednih smo precej pisali o sektorju zdravstva, ki trenutno velja za enega bolj zdravih na trgu. Sklad ALTA HEALTH pa velja izpostaviti zaradi akcije, ki jo do konca meseca, družba ALTA Skladi ponuja vlagateljem. 

Do konca meseca boste vsi vlagatelji, ki boste vplačali v sklade ALTA Skladi, oproščeni plačila vstopnih stroškov, ki sicer znašajo do 4 %. S tem lahko že takoj začnete varčevati z nekaj odstotkov boljšim izhodiščem kot pri drugih skladih. 

Zdravstvo je ena izmed najbolj obetavnih panog

Ironija ali ne, podjetja iz sektorja zdravstva so med redkimi na trgu, ki znajo skrbeti za svoje zdravje. V prvem četrtletju letošnjega leta je višina prihodkov na letni ravni upadla v 6 izmed 11 sektorjev znotraj indeksa splošnega trga S&P 500. Izjeme so bile zdravstvo, nepremičnine, finance, industrija in informacijska tehnologija. V drugem četrtletju so si analitiki enotni, da bodo rast na letni ravni beležili le trije sektorji: finance za 4,3 odstotka, zdravstvo za 2 odstotka in industrija za 0,2 odstotka.

Sklad ALTA HEALTH vlagateljem omogoča dostop do štirih glavnih področij zdravstva: biotehnologije in farmacevtskih izdelkov, medicinskih pripomočkov in opreme, zdravstvene informacijske tehnologije in zdravstvenih storitev. 

Sklad je primeren za dolgoročne vlagatelje, ki bi radi del portfelja izpostavili tudi farmacevtskemu sektorju. Med največjimi naložbami najdemo take velikane, kot so Johnson & Johnson, Merck, Pfizer, Novartis itd.

Sklad: ALTA HEALTH
DZU: ALTA Skladi
Upravljalec: Gorazd Grof
Velikost sklada: 26,9 mio EUR (30.6.2019)
Upravljalska provizija: 2,40 %
3-letna donosnost: + 30,78 % (na dan 17.7.2019)
5-letna donosnost: + 24,80 % (na dan 17.7.2019)
Stopnja tveganja: 5 od 7
Več o skladu in možnost pristopa: info@vzajemci.com

 

Priporoči članek prijatelju