Podcast: Iz prve roke o Skladu obrtnikov in podjetnikov

Članek slika

V zadnjem času je kar nekaj pozornosti medijev in vlagateljev požel Sklad obrtnikov in podjetnikov. V 35. podcastu sta Myhajlo Todurov in Kaja Kalaš zato gostila Božidarja Marota, člana uprave SOP, da dogajanje predstavi iz prve roke. 

Kaj se dogaja s skladom obrtnikov in podjetnikov?

Pred nekaj dnevi je bil na enem od najbolj priljubljenih slovenskih multimedijskih portalov objavljen članek s skrb vzbujajočim in, če se lahko tako izrazim, »rahlo nenatančnim« naslovom. Članek seveda govori o SOP-u in kako je zmanjkalo denarja za poklicne pokojnine, kar je seveda povzročilo kar nekaj panike med vlagatelji, ki imajo pri SOP-u vložena enkratna sredstva in pa mesečna zavarovanja. Članek sicer navaja dejstva, ki so resnična, vendar pa izpusti podrobnosti, ki pa so vendarle ključnega pomena. Prav tako ne pove, da so sredstva posameznih kritnih skladov med seboj ločena in dogajanje na enem skladu nima vpliva na stanje v drugih.

Poslušajte tudi: Podcast: Luka Konte o aktualnih temah

Božidar Marot je voditeljema predstavil celotno dogajanje okoli SOP, zgodovino ter možne scenarije, ki sledijo ponedeljkovi skupščini. Obenem je ob pogovoru glede pokojnin, katere trenutno izplačujejo, poudaril, da bo SOP vsa sredstva dodatnih prihodkov iz uspesnih tozb in upravljanja naložb izplačal upokojencem z znižanimi pokojninami in povečal evidenčna stanja polic aktivnim članom.

Več pa v podcastu ... 

V primeru vprašanj pišite na [email protected].

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja