NK Fužinar Vzajemci z novim mejnikom v svojem delovanju

Članek slika

Nogometni klub Fužinar Vzajemci je na današnji novinarski konferenci predstavil svoje cilje, vizijo in poslanstvo delovanja kluba. Po uspešnem nastopanju v 2. Slovenski nogometni ligi in premikanju svoje letvice uspehov na povsem nov nivo so predstavniki kluba enotni, da je čas, da se letvica pomakne še višje. Zato je NK Fužinar Vzajemci podpisal 4-letno pogodbo z Robertom Korenom, ki bo prevzel vlogo glavnega trenerja.

Vse od vstopa v 2. SNL dalje je je NK Fužinar Vzajemci stabilen drugoligaš. V pretekli skrajšani sezoni je klub dosegel zgodovinski uspeh, saj so zasedli skupno 4. mesto v ligi. Še posebej velja izpostaviti, da je klub na 20 odigranih tekmah kar 15-krat ostal neporažen.

Na novinarski konferenci, ki je dne 14.10.2020 ob 12. uri potekala na stadionu NK Fužinar Vzajemci, so bili prisotni predstavniki medijev, predsednik kluba Peter Stočko, Janko Pešl kot novi direktor kluba in Robert Koren kot novi glavni trener. "Včeraj smo zaključili zelo uspešno zgodbo, ampak danes je nov list. Po mojem mnenju gre za zgodovinski trenutek za mesto Ravne in za Fužinarja. Veseli me, da se je takšna nogometna osebnost, kot je Robert Koren, ki predstavlja enega od najpomembnejših posameznikov v slovenskem nogometu, pridružil klubu," je začel Peter Stočko, predsednik kluba. "Po pogovoru z Robertom sem spoznal, da ni naključje, da je bil tako uspešen kot igralec, kajti njegove želje, strast in tudi načrti na področju trenerskega poklica so na enakem, tj. zelo visokem nivoju. Vesel sem, da je prepoznal NK Fužinar kot neko zgodbo, v kateri lahko tudi sam napreduje in z nami doseže visoke cilje, ki smo si jih zadali za prihodnja leta," je še dodal Stočko. "Robert z današnjim dnem uradno prevzema funkcijo vodenja članskega moštva, prevzema pa tudi funkcijo vodje strokovnega kadra v celotnem nogometnem klubu. Zgledujemo se po najuspešnejših klubih v tujini, v katerih trener članskega moštva narekuje in bdi nad delovanjem celotnega sistema kluba. Želimo si napredovati na vseh področjih. Robert bo skrbel tudi za trenersko kadrovanje v nogometni šoli, za izbiro igralcev v članskem moštvu in tudi za igralce v nogometni šoli. S svojimi bogatimi izkušnjami je lahko v veliko pomoč vsem. V imenu nogometnega kluba Roberta pozdravljam. Veselim se dela z njim. Veselim se novega vetra, nove zgodbe, za katero sem prepričan, da bo uspešna. To predstavlja nov mejnik v zgodovini delovanja nogometnega kluba Fužinar Vzajemci," je začetni govor zaključil Peter Stočko.

Tudi Robert Koren se veseli novega mejnika na nogometni poti. "Z vodstvom kluba smo se hitro ujeli. V samem projektu, ki so mi ga predstavili, je zelo pomembna tudi dolgoročnost, saj me dolgoročni in perspektivni projekti vedno zanimajo," je začel Koren. "Z vodstvom kluba smo se hitro ujeli in uskladili določene zadeve. Čaka nas veliko dela. Ekipa, ki je bila prisotna do sedaj, je delala zelo dobro, seveda pa bi radi vse skupaj dvignili na še višji nivo. Moje glavno delo je na igrišču s fanti in komaj čakam na prvi trening. Seveda pa bom pomagal pri samem kadrovanju, da bomo kadrovali čim bolj racionalno in čim pravilneje. Poleg tega pa bom bedel tudi nad trenerji v nogometni šoli, tako da me bodo tudi mlajše selekcije veliko videvale na igrišču. Moje vodilo je že od nekdaj: red, disciplina in trdo delo. To bomo vcepili fantom v prvi ekipi in tudi ostalim članom kluba. Članska ekipa je neke vrste ogledalo celotnega kluba," še dodaja Koren. Dotaknil se je tudi prvih korakov pri uresničitvi optimističnih planov ter svojega pogleda na celotno zgodbo o uspehu. "Šli bomo korak za korakom. Verjamem v zgodbo in v to, da bomo pri uresničitvi planov na koncu uspešni. Imam odlične informacije o delovanju članske ekipe in tudi vseh ostalih selekcij kluba. Kar nekaj tekem Fužinarja sem spremljal tudi osebno. Nenazadnje sem Korošec in se tako tudi počutim, zato sem vesel, da sem postal del kluba NK Fužinar. Igrišče bo tisto, ki bo odgovorilo," je zaključil Robert Koren.

Na novinarski konferenci je bil prisoten tudi Janko Pešl, novi direktor kluba NK Fužinar Vzajemci. Pešl je predstavil načrte za prihodnja leta, ki zajemajo nadgradnjo obstoječega stadiona in izgradnjo novega igrišča z umetno travo. "Da bomo lahko vse naše cilje dosegli, se moramo še dodatno dvigniti na organizacijskem nivoju. Zastavljenih imamo kar nekaj infrastrukturnih projektov. Projekt izgradnje nove tribune je že v teku in se dela pričnejo naslednji teden. V planih imamo tudi ureditev novega igrišča z umetno travo. V bližnji prihodnosti pa nameravamo začeti projekt nogometne akademije," je dejal Janko Pešl. "Cilj pa je tudi povečevati proračun in imeti več profesionalnih igralcev, ob tem pa Robiju in ekipi nuditi vso podporo pri uresničevanju ciljev," je še dodal.

Na vprašanje prisotnih, ali so se cilji (krojiti vrh druge lige) kluba s tem mejnikom spremenili, je odgovarjal Peter Stočko. "Cilji zaenkrat ostajajo isti. Torej, biti v vrhu druge lige in sproti vzgajati mlade nogometaše. Glede na to, da smo se z Robertom dogovorili za sodelovanje za 4 leta, si seveda želimo cilje že v naslednji sezoni postaviti višje, v naslednjih nekaj letih pa tudi napasti prvo ligo. Kot je seveda dejal že Robert, korak za korakom, postopoma. Želimo dvigniti raven nogometne šole, želimo vzgojiti čim več naših mladih nogometašev, jim dati priložnost v prvem moštvu in sproti sestaviti ogrodje. Prepričan sem, da bo Robi to znal uspešno opraviti na pravi način," je dejal predsednik kluba Peter Stočko.

Na novinarski konferenci je bil prisoten tudi Myhajlo Todurov kot predstavnik glavnega sponzorja kluba – podjetja VZAJEMCI SKUPINA. Ta je v ločeni izjavi dejal: "VZAJEMCI imamo radi zgodbe o uspehu in NK Fužinar Vzajemci to nedvomno tudi je. Gre za klub z zelo bogato zgodovino, ki neprestano premika mejnike in postavlja zgodovinske uspehe. Gre za enega izmed najperspektivnejših klubov v državi, ki daje velik poudarek na razvoj mladih. Radi sodelujemo pri projektih, kjer lahko posredno pomagamo mladim pri uresničevanju njihovega potenciala in uspeha v športu," je dejal Todurov.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja