Aktivnosti na internetu v samo eni minuti

Članek slika

Čeprav se v realnem svetu ena minuta ni zdi veliko, na internetu pomeni ogromno. Na milijone ljudi v vsakem trenutku na internetu hkrati išče, objavlja, tvita ali pošilja elektronsko pošto.

Spodnji grafikon prikazuje neverjeten obseg elektronskega poslovanja, družbenih medijev, e-pošte in drugih vsebin, ki se pojavljajo na spletu v pičlih 60 sekundah. 

Vir: Lori Lewis in Chadd Callahan 

Grafikon sta pripravila Lori Lewis in Chadd Callahan iz medijske družbe Cumulus Media, druge največje lastnice radijskih postaj v ZDA. Podatke sta pridobila iz četrtletnih poročil o zaslužku, na spletnih straneh družbenih medijev ter iz poročil o porabi potrošnikov.

Kot lahko vidite je statistika aktivnosti precej osupljiva. In kaj se zgodi na internetu v eni sami minuti?

  • Največ je poslanih e-sporočil, kar 156 milijona.
  • V iskalnik Google uporabniki vpišejo 3,5 milijonov poizvedb.
  • V svoj profil na Facebooku se prijavi 900.000 uporabnikov.
  • Predvaja se 4,1 milijona ogledov videoposnetkov na YouTube kanalu.
  • Na omrežju Twitter je objavljenih 452.000 novih tvitov.
  • Poslanih je 16 milijonov  tekstovnih sporočil.
  • Preko aplikacije Snapchat je posnetih 1,8 milijona fotografij.
  • Ustvarjenih je 120 novih uporabniških profilov na LinkedIn-u.

Čeprav splet velja za prostor neskončnih možnosti in priložnosti, pa nenehen izziv predstavlja, kako iz množice družbenih omrežij čimbolj izstopati.

Če samo pogledamo Facebook, kjer se je število uporabnikov podvojilo v vsega petih letih. Trenutno ima to priljubljeno družbeno omrežje že več kot dve milijardi aktivnih mesečnih uporabnikov, kar pomeni, da se v svoj Facebook račun vsaj enkrat mesečno prijavi več kot četrtina svetovne populacije. To je približno tako, kot če si uspete predstavljati 40.000 nogometnih stadionov s 50.000 sedeži.

Na tej točki vas pozivamo, da spremljajte tudi našo Facebook stran Vzajemci, kjer boste redno obveščeni o dogajanju na trgih, v kratkem pa se obeta tudi nagradna igra za vse naše sledilce.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja