Česa ne veste o finančnih svetovalcih

Članek slika

Ni skrivnost, da ima naša industrija težave s tem, kako je predstavljena v javnosti. Ljudje, ki še niso delali s pravimi finančnimi svetovalci, menijo da jim želimo le prodati delnice, sklade, zavarovanja ter da postavljamo naše potrebe pred njihove. Ali pa menijo, da je svet financ preveč nejasen, trgi so preveč volatilni, ali pa da morate biti bogati, da bi lahko delali s finančnim svetovalcem.

Večina ljudi, ki je že delala s pravim finančnim svetovalcem, se zaveda vrednosti, ki jo za njih ta svetovalec predstavlja. Pravzaprav tako veliko zadovoljnih strank, kot jih vidim danes, v svoji skoraj osemletni karieri še nisem videl! Na drugi strani so tisti, ki še niso delali s finančnim svetovalcem in menijo, da so za njih te storitve nedosegljive. Mnogi ne vedo, kako spoznati pravega svetovalca in posledično tudi ne vedo, kako močno lahko ena oseba spremeni njihova življenja na bolje. Prepogosto se ravno taki ljudje izogibajo varčevanju ali pa se za to odločijo v lastni režiji, brez pravilne usmeritve. In ravno tukaj lahko pravi finančni svetovalec veliko spremeni.

Z opazovanjem sodelavcev, sebe in tudi konkurence, vidim kako velikega pomena so zadovoljne stranke v tej specifični industriji. Zavedam se tudi tega, da se lahko stori še veliko več za to, da dosežemo naš cilj: pomagati ljudem, da manj skrbijo, istočasno pa jim pravilno svetovati na poti do življenjskega cilja, ki so si ga zastavili.

Začne se pri majhnih stvareh, kot so na primer zavarovanja, ki jih imamo vsi sklenjena. Se zavedate, kako veliko denarja izgubite vsako leto ker plačate predrago zavarovanje za avtomobil, istočasno pa vas skrbi, kaj se bo zgodilo, ko bo prišlo do škodnega dogodka? Se zavedate, da verjetno še več denarja izgubljate zaradi neprimerno sestavljenega zavarovanja za dom? Kaj pa vaši potomci? Kaj se bo z njimi zgodilo, če se z vami kaj zgodi? Tudi, če bo vse v redu, bodo lahko brezskrbno študirali? Kako boste vi živeli v starih letih? Kako bodo živeli vaši starši? Bi radi dosegli finančno neodvisnost? To je le nekaj najbolj osnovnih vprašanj, ki si jih morate zastaviti, preden se odločite, da potrebujete pomoč. Tako, kot pri našem zdravju, tudi pri finančnem zdravju potrebujete neodvisnega strokovnjaka, ki vam bo pomagal.

V letih po finančni krizi je naše podjetje zelo veliko spremenilo pri komunikaciji s strankami. Če se je včasih uspeh meril s primerjalnimi indeksi na trgih, se danes meri s tem, kako uspešno izpolnjujemo cilje naših strank.

Bolj, kot se bomo mi (celotna industrija) posvetili pravim potrebam naših strank, boljši odnos bo imela javnost do našega dela. In večjemu številu ljudi bomo lahko posledično pomagali doseči njihove cilje. Kar se mene tiče, je najboljši način za promocijo industrije ta, da ljudem izboljšaš kvaliteto življenja.

Myhajlo Todurov je finančni svetovalec in glavni urednik spletne strani Vzajemci.com. V primeru dodatnih vprašanj pišite na [email protected].

Da bi pomagali našim strankam, smo pripravili nagradno igro, v kateri boste prav vsi udeleženci imeli možnost prejeti svetovalno pogodbo za 12 mesecev. Poleg tega se boste potegovali tudi za odlične nagrade.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja