Še preden se zaveste, vam toča razbije avto

Članek slika

Med poletno sezono smo večkrat priča ekstremnim vremenskim pojavom, med katere spada tudi toča. Preprosto vprašanje, zakaj svojih avtomobilov še vedno niste zavarovali proti toči? 

Napovedi za točo v zadnjih dneh niso bile pozitivne, saj je bil velik osrednji del Slovenije odet v rdečo barvo za tveganje toče. Posledično smo v zadnjih dneh dobili ogromno število klicev zaskrbljenih lastnikov avtomobilov, ki svoje lastnine še vedno niso zavarovali proti toči. 

Zato podajamo nekaj osnovnih informacij:

  1. Številne zavarovalnice s posebno odobritvijo med letom omogočajo dodajanje kritja proti toči na že obstoječih policah. Končna odobritev je seveda odvisna tako od zavarovalnice, kot tudi od predhodnega ogleda vozila. Če to omogoča tudi vaša zavarovalnica, preverite pri strokovnjakih. 
     
  2. Letna premija za kritje proti toči znaša nekje med 30 in 150 evri. Premija je odvisna od nabavne vrednosti vozila za izračun kasko premij, vašega bonusa in komercialnih popustov. Obstaja tudi "nevarnost", da boste pristali med tistimi nesrečniki, katerim zavarovalnica ne bo odobrila tega kritja brez sklenitve police s kritji tudi za druge nevarnosti. 
     
  3. Sklenitev kritja po tem, ko vam je toča že poškodovala vozilo, je mogoča, a že nastale škode vam ne bo kril nihče. 

Materialno škodo lahko vedno pokrijemo z ustreznim zavarovanjem. Zavarovanja, ki jih ponujajo slovenske zavarovalnice večinoma krijejo vso materialno škodo, ki pri tem nastane. Vzajemci posredujemo pri sklepanju zavarovalniških produktov pri večini zavarovalnic.

V kolikor spadate med tiste, ki bi radi imeli ustrezna kritja, nas kontaktirajte na [email protected].
 

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja