Bi investirali v nepremičnino z več kot 20-odstotnim letnim donosom? Kaj pa sklad?

Članek slika

Vzajemci vam ekskluzivno ponujamo možnost investiranja v enega izmed najboljših nepremičninskih skladov na svetu. Ta se lahko pohvali z visokimi donosi, enim boljših upravljavcev nepremičninskih skladov ter odličnimi ocenami neodvisnih strokovnjakov.

Premier Pan European Property Share Fund

Vzajemni sklad po mnenju svetovalcev družbe Vzajemci ponuja odlično priložnost dolgoročne rasti sredstev. Sklad je aktivno upravljan, ima ustrezno diverzificiran portfelj naložb, investiranih večinoma v Veliki Britaniji in kontinentalni Evropi. Sredstva vlagateljev so investirana v podjetja, ki imajo v lasti poslovne nepremičnine, kot so pisarne ali trgovski centri. Vzajemni sklad upravlja Alex Ross, ki se je v preteklih letih izkazal in s svojimi naložbami dosegel najboljši rezultat na triletni ravni in drugi najboljši rezultat na petletni ravni v kategoriji "property - european equity" po Citywire.com. Donosnost povprečnega upravljavca je presegel za približno 20 odstotkov.

Ocene sklada:

najvišja ocena (5 zvezdic) s strani analitikov Morningstar.com,
najbolj ocenjeni delniški sklad, ki vlaga v evropske nepremičnine po Citywire.com,
najdonosnejši delniški sklad, ki vlaga v evropske nepremičnine po Citywire.com na triletni ravni,
upravljavec sklada Alex Ross je upravljavec z najboljšim rezultatom v skupini "property - european equity" na 3-letni ravni po Citywire.com.

Premier Pan European Property Share Fund [A-ACC] je najdonosnejši sklad v sektorju nepremičnine tako na letni (+22,65 odstotka), kot na triletni ravni (+40,17 odstotka). Vsak dobiček je ponovno investiran z namenom povečanja vrednosti investicije.

Premier Pan European Property Share Fund [A-IN] je drugi najdonosnejši v sektorju nepremičnine tako na letni (+19,40 odstotka), kot na triletni ravni (+27,65 odstotka). Vsak dobiček je izplačan vlagateljem.

Razlogi za investiranje v nepremičninske sklade:

boljša diverzifikacija naložb,
zaščita pred inflacijo, saj cene nepremičnin in najemnin zgodovinsko gledano sledijo inflaciji,
nižja korelacija z drugimi naložbenimi tipi,
manj zahtevanih začetnih sredstev in
profesionalna ekipa analitikov, ki skrbi za vaša sredstva.

Nepremičnine predstavljajo dodatno možnost razpršitve vaših naložb. Največja pomanjkljivost naložb v nepremičnine je visok začetni vložek, nizka likvidnost in stroški njihovega vzdrževanja. Nepremičninski skladi tako predstavljajo dobro alternativo direktnemu investiranju v nepremičnine. Poleg tega ponujajo tudi številne prednosti vzajemnih skladov, vključno z nižjim tveganjem in profesionalno ekipo upravljavcev premoženja.

Glede na podatke Morningstar.com se lahko nepremičninski skladi pohvalijo z nadpovprečnimi donosi v obdobju zadnjih desetih let. Povprečna letna donosnost nepremičninskih skladov naj bi v tem obdobju znašala okoli 9 odstotkov. Kar je dober rezultat, sploh če upoštevamo šok na pomembnejših svetovnih nepremičninskih trgih, ki smo mu bili priča v obdobju 2007 - 2009. Mnogi strokovnjaki se strinjajo, da bi morali nepremičninski skladi igrati pomembno vlogo v vsakem portfelju z dolgoročnimi cilji.

Ti skladi sredstva vlagateljev investirajo v nepremičninska podjetja in druge nepremičninske sklade (REIT).

Napovedi za leto 2014

Zadnja raziskava 2014 Global Investor Sentiment razkriva, da so vlagatelji v nepremičnine optimistično razpoloženi glede tekočega leta. Raziskava se dela letno in zajema 522 največjih vlagateljev iz ZDA, Kanade, Latinske Amerike, Azije in Pacifika, Evrope ter iz Bližnjega Vzhoda. Vsaj petina teh vlagateljev upravlja nepremičninski portfelj v višini najmanj 5 milijard ameriških dolarjev.

Več kot 70 odstotkov vlagateljev namerava razširiti svoj potrfelj naložb v prvi letošnjega leta. Pričakuje se močno povečanje povpraševanja po nepremičninah s strani vlagateljev, saj bodo ti iskali trge s potencialno višjimi donosi. Največ optimizma pa so vlagatelji izrazili glede Velike Britanije - kar 87 odstotkov britanskih vlagateljev pričakuje izboljšanje razmer v prihodnjih 12 mesecih in le odstotek vprašanih pričakuje poslabšanje. Kar 73 odstotkov vlagateljev namerava povečati svoje pozicije na trgu Velike Britanije in samo 7 odstotkov načrtuje znižanje naložb v britanske nepremičnine.

Za več informacij ali pristop h skladu obiščite predstavitveno podstran sklada ali pa nam pišite na [email protected].

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja