MSCI bo kitajskim delnicam dala 400-milijardno spodbudo

Članek slika

Pričakujte močno rast kitajskih delnic, ko MSCI vključi delnice A razreda v svoje indekse, pravijo strokovnjaki.

Čeprav so analitiki že več kot eno leto zaskrbljeni zaradi stanja v kitajskem gospodarstvu, so tečaji kitajskih delnic v zadnjih 12 mesecih eksplodirali. V zadnjih dvanajstih mesecih so kitajske delnice zrasle za približno 155 odstotkov.

V sredo je MSCI napovedala, da bodo v svoje indekse vključili delnice, s katerimi se trguje na borzi v Šangaju in Šenzenu, takoj ko bo vlada izpeljala dodatne reforme, ki bodo olajšale dostop do kitajskega trga. Analitiki ocenjujejo, da bo poteza na kitajski trg pripeljala približno 400 milijard dolarjev tujih investicij.

Poteza MSCI je bila pričakovana. In ko bo proces zaključen, se bo to nedvomno poznalo na že sedaj (pre)napihnjenem kitajskem trgu. Ampak to se lahko zgodi tudi čez eno leto. Zato menimo, da se bo "eksplozivna" rast v tem trenutku ustavila. Tako bi zopet rad poudaril, da smo pri Skupini Vzajemci mnenja, da se danes na Kitajskem napihuje balon. ShanghaiComposite je samo v zadnjih 12 mesecih pridobil približno 155 odstotkov. In kljub temu, da bi lahko tečaji delnic pred pokom še zrasli, bo do poka balona nedvomno prišlo.

Naše stranke, torej vlagatelje, v tem času opozarjamo na vse nevarnosti, ki bi se lahko v prihodnosti pojavile. In bomo tudi ukrepali, preden bo prišlo do težav. S skupino Vzajemci bodo vaše naložbe vedno pod budnim očesom naših strokovnjakov, kateri bodo poskrbeli, da bodo vaše investicije na pravi poti, na poti rasti.

Ker želimo, da vaš denar dela za vas, vam obenem pomagamo tudi do cenejšega zavarovanja, pomagamo do ustreznih bančnih produktov. Vsekakor pa je naš cilj, da vas pripeljemo do višjih donosov!

V primeru dodatnih vprašanj pišite na [email protected].

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja