V ZDA pokrivajo kar tretjino trga

Članek slika

Družba Express Scripts poskrbi, da njihove stranke dobijo svoja zdravila v najkrajšem možnem času. Prihodki so leta 2012 poskočili za dobre 103% na 94 mrd $ zaradi prevzema družbe Medco Health Solutions, letos pa naj bi prihodki porasli za 7,4%. Dobiček leta 2012 je znašal 1,3 mrd $ in je bil v primerjavi z letom 2011 višji za 1,6%.

Družba Express Scripts poskrbi, da njihove stranke dobijo svoja zdravila v najkrajšem možnem času. Upravljajo približno 64.000 lekarn v ZDA in Kanadi, poskrbijo pa tudi, da zdravila pridejo na dom po pošti. Na leto tako izpolnijo kar 1,4 mrd receptov, za leto 2013 se pričakuje da bodo izpolnili 1,5 mrd receptov. V ZDA pokrivajo kar tretjino trga in spadajo med največje upravljavce lekarn.

Prihodki so leta 2012 poskočili za dobre 103% na 94 mrd $ zaradi prevzema družbe Medco Health Solutions, letos pa naj bi prihodki porasli za 7,4%. Dobiček leta 2012 je znašal 1,3 mrd $ in je bil v primerjavi z letom 2011 višji za 1,6%. Ključnega pomena za poslovanje družbe je razvoj trga dela oziroma dinamika zmanjševanja brezposelnosti v ZDA. Z izboljšanjem ekonomskih razmer se dvigajo plače v gospodarstvu, kar viša povpraševanje po zdravstvenem zavarovanju iz katerega se plačujejo za zdravila na recept. Trenutni trendi zaposlovanja v ZDA so pozitivni.

Gibanje tečaja delnice Express Scripts v USD (obdobje zadnjih 12 mesecev):

Delnica Express Scripts se nahaja tudi v portfelju sklada Infond Life.

 

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja