Še preden se zaveste, kuhinja gori

Članek slika

Med praznično sezono lahko hitro kaj spregledamo. Sicer za Slovenijo nimamo podatkov, ampak v ZDA naj bi največ kuhinjskih požarov bilo prijavljenih ravno med prazniki - božič in zahvalni dan poskrbita za trikrat več kuhinjskih požarov, kot katerikoli drug dan v letu.

Večina kuhinjskih požarov, ki jih beležimo med praznično sezono je predvsem posledica tega, da med pripravo jedi odidemo iz kuhinje. Večkrat kdo pozvoni pri vratih, imamo obiske ali pa samo klic in za trenutek zapustimo kuhinjo in še preden se zavemo, je ta v ognju. V ZDA se največ kuhinjskih požarov zgodi med 17:00 in 20:00 med praznično sezono. Malo več kot polovica pa je posledica gorečega olja ali masti. Podobno stanje je verjetno tudi v Sloveniji.

Med prazniki se hitro zamotimo. Obstaja več primerov, ko zagori, ko posamezniki odpirajo darila ali pa ko se ukvrajajo z obiski. Tako je pomembno, da med pripravo jedi ne zapuščamo kuhinje, v bližini pa imamo vsaj kak pokrov, s katerim lahko pogasimo olje, če to zagori. Izogibati pa se moramo tudi pripravi jedi v alkoholiziranem stanju.

Načrtovanje in previdnost lahko zavarujeta vaš dom

Zavarovalnice priporočajo namestitev požarnih alarmov in njihovo redno vzdrževanje ter senzorje nevarnih plinov in gasilni aparat.

Materialno škodo lahko pokrijemo z ustreznim zavarovanjem. Zavarovanja, ki jih ponujajo slovenske zavarovalnice večinoma krijejo vso materialno škodo, ki pri tem nastane.

Vzajemci posredujemo pri sklepanju zavarovalniških produktov 9 zavarovalnic. Za najboljšo ponudbo pišite na [email protected] ali pa nas pokličite na 080 35 08.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja