Posvetimo se gradnji prihodnosti, ne rušenju sedanjosti

Članek slika

Nekje med grožnjami varnostnikom na vhodih v trgovino zaradi prošnje po nošnji maske na eni strani ter zagovorniki neobstoja virusov in teorijami, da je virus umetno ustvarjen na drugi strani, smo lahko ugotovili, da se naši možgani zelo težko spopadajo s karanteno.

Številne grožnje policistom, ki opravljajo svoje delo in komaj čakajo, da se po celodnevnem poslušanju žaljivk vrnejo domov, že same po sebi predstavljajo bizaren odnos do sočloveka. Nenazadnje gre za ljudi, ki vam bodo brez pomisleka priskočili na pomoč, ko boste to potrebovali. Vse to pa le zaradi tega, ker niste mogli obiskati frizerja ali kupiti novih superg? Sicer pa tisti, ki se odločijo za realizacijo groženj, po navadi niso znani po dobri frizuri ... torej, na koga so jezni? Na policista, na frizerja ali na lastno odločitev, da bodo imeli tako frizuro? Groziti drugim zaradi izbruha virusa je enako kot groziti sosedu, ker vas je na plaži opeklo sonce.

Nihče od nas ni kriv za virus, še najmanj katera koli vlada, saj se zaradi hitrega razvoja dogodkov vse vlade lovijo kot nepripet otrok v dirkalnem avtomobilu. V naših glavah vztraja prepričanje, da če na eni strani umirajo ljudje, če drugi izgubljajo zaposlitev, in najhuje od vsega, če naša frizura izgleda malenkost slabše od tega, česar smo vajeni, mora obstaja nekdo, ki se bo s tem okoristil in ki aktivno dela na tem, da naše trpljenje in grde frizure trajajo čim dlje časa. V kolikor zlobneža ne moremo identificirati, je avtomatsko kriva vlada. Protesti proti vladam so tako pogosti, da bi lahko o njih napisal knjigo, dolgo 500 strani, in bi mi zmanjkalo prostora.

Izbruha nove koronavirusne bolezni ne moremo primerjati z ničemer drugim. Lahko poskušamo vleči vzporednice s špansko gripo, vendar je od tiste pandemije preteklo že precej časa. Tudi svet se je spremenil do te mere, da si lahko s takratno pandemijo pomagamo toliko kot z izbruhom kakšnega virusa v starem Egiptu, katerega je po pričevanjih papirusov lastnoročno pokončal takratni faraon. Edine vzporednice, ki jih človeštvo lahko vleče so tiste s filmi in nadaljevankami na temo virusov, v katerih so virusi skoraj izključno posledica zlobnih znanstvenikov in vlad, katerih cilj je nadzorovati ali iztrebiti svetovno prebivalstvo. Vsaka pomoč ima posledično skrite zlobne namene, vsaka rešitev pa je v resnici pot v pogubo. Vsi radi pozabljamo na naravo, katere procesi potekajo več milijard let, in se rajši osredotočamo na pop kulturo, ki smo jo sami razvili v zadnjih desetletjih. Če ste uspeli pogledati večino filmov, ki govorijo o virusih in koncu sveta, vas to še ne naredi strokovnjaka za pandemijo. Žal ne obstaja noben akcijski triler, kjer se proti virusu borijo s čakanjem doma, to pač ne bi bilo zanimivo. Moram vas razočarati – prav tako ne obstajajo skrivne skupine ljudi, ki so naklonjene virusu, in tudi problemi bodo ostali z njimi ali brez njih. Pravih strokovnjakov za pandemijo nimamo, vsi se lovimo in ob tem učimo, zato odziv ne more biti tak, da bi zadostil vsem.

Protesti ne potekajo samo v Sloveniji, potekajo po celem svetu. Vsem je enotno, da protestirajo proti vladi, proti ukrepom, proti cepivom, proti Sorosu, proti Bill Gatesu, proti čipiranju, proti 5G oddajnikom, proti chemtrailsom ... nihče ne protestira proti naravi ali vesolju, ki sta z naravnim procesom za kratek čas ogrozila naše vsakdanje navade. Kako si upa več milijard let stara narava ne spoštovati naše ustave, stare 30 let, ki je nad vsemi živalskimi vrstami in je nad samim vesoljem? Sprijaznite se, da nismo edini na svetu, nismo niti edina živalska vrsta na svetu ... Če je bila pandemija test tega, do kakšne mere smo egoistični in zagledani vase, nas čaka ponoven preizkus, saj testa nismo opravili.

Karantena se bliža koncu in v kolikor vam 5G oddajniki še niso stopili možganov in niste čipirani, čestitam. Znašli ste se v svetu brez zlobnežev. Izkazalo se je, da niste Mila Jovovich iz serije filmov Resident Evil. Vsi, vključno z vlado, se lovimo in poskušamo čim uspešneje prebroditi krizo. Prišel je čas, da začnemo vsak zase in vsi skupaj delati za našo prihodnost in opustimo teorije zarote, ki vodijo le v rušenje tega, kar je človeštvo do sedaj uspelo zgraditi. 

Prispevek izraža stališče avtorja in ne nujno, da tudi lastnika spletnega mesta Vzajemci.com. V primeru vprašanj pišite na miha.todurov@vzajemci.com.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja