Ne pustite, da bolezen poruši vašo finančno varnost

Članek slika

O tem, da bo bolezen doletela prav nas ali koga od naših bližnjih, ne razmišljamo nikoli. A lahko se in po navadi se zgodi ob najbolj nepričakovanem času. In ko v naše življenje poseže bolezen, se vedno vprašamo: Zakaj?

Postavlja se nam veliko vprašanj, na katera nimamo odgovorov. Vemo samo, da smo zboleli, da se moramo začeti zdraviti in da zdravljenje ne bo lahko. Morda bo zdravljenje dolgotrajno, v to bomo morali vložiti vse svoje moči ter skupaj z zdravniki in medicinskimi sestrami začeti skupni, mogoče najtežji boj v našem življenju.

Kolikokrat ste že slišali zgodbo, da kdo ne najde odgovora za zdravstveno težavo? Ali pa še huje ... odgovor iščejo toliko časa, da je na koncu prepozno? Ste se že kdaj vprašali, kaj bi se zgodilo, če za določen čas ne bi mogli opravljati svojega dela? Kako bi finančno poskrbeli zase, za svojo družino? Kako boste pokrili stroške zdravljenja, ki vam lahko pomagajo preživeti? Prepogoste so zgodbe o najemanju kreditov, o dobrodelnih akcijah, ki roko na srce, pomenijo šele začetek pokritja enormnih stroškov, ki jih terja soočenje z hujšo boleznijo.

Preventiva je boljša kot kurativa

Ob psihičnih in fizičnih naporih, ki jih od nas zahteva hiter utrip sodobne družbe, velja upoštevati, da moramo tudi naše telo redno pregledovati. In pokrovitelj naše nagradne igre, Medicinski center Barsos,  v katerem deluje več kot 20 specialističnih ambulant in več kot 50 zdravnikov, daje velik pomen preventivnim pregledom. Le v enem popoldnevu opravijo celosten preventivni pregled, pri katerem pacienta pregleda 7 vrhunskih specialistov, in to vse na enem mestu. Preventivni pregledi so tako ključni pri ohranjanju zdravja in pravočasnemu ukrepanju v primeru odkritja prvih bolezenskih znakov. V današnjem času smo zaradi odgovornega dela in specifičnega načina življenja nenehno izpostavljeni psihofizičnim obremenitvam in stresu. Pomembno je, da kljub vsemu temu ne pozabimo na skrb za zdravje in se zavedamo, da nas preventiva stane manj kot kurativa.

Ker se na Vzajemcih zavedamo, kako pomembna je skrb za zdravje ter posledično skrb za dobro finančno stanje, vam v tokratni kampaniji zagotavljamo brezplačno storitev Aktivne finance, hkrati pa vam ponujamo možnost, da zadanete eno izmed super nagrad.

Na kakšen način lahko zavarujem svoje zdravje?

Seveda je najboljša rešitev zdravo življenje in preventiva in v popolnem svetu bi to pomenilo, da do bolezni sploh ne pride. Ker pa je realnost dostikrat drugačna, je zelo pomembno, da v času našega aktivnega življenja sprejemamo tudi pravilne finančne odločitve. Seveda je prvi korak pravilna in skrbna izbira med zavarovalniškimi produkti. To so produkti, ki vam morajo omogočiti miren spanec, saj ste v primeru, da se zgodi karkoli nepredvidljivega pokriti in, da je za vas poskrbljeno z najboljšimi možnimi rešitvami. Tu je pomembno, da so pokrite različne metode zdravljenja, drugo mnenje in pa, če je to potrebno, tudi tujina. Zavarovanja je potrebno izbrati glede na vaš življenjski slog, zdravstvenih predispozicij, finančnih zmožnosti. Zavarovalnih produktov je danes na trgu veliko, zato je potrebna  natančna analiza in pregled vseh opcij. Če se posvetujete s finančnim strokovnjakom oziroma svetovalcem, vam to lahko prihrani veliko časa, energije, predvsem pa vprašanj, če ste se pravilno odločili.

Zakaj bi varčeval za svoje zdravje?

Veliko govora je o tem, da naj bi v bližnji prihodnosti zdravstvo v Sloveniji postalo plačljivo ali vsaj delno plačljivo, kar ni izključujoče. Zato je poleg zavarovanja pomembno, da ste finančno stabilni in neodvisni od pokojnine, ki vam jo v poznejšem obdobju vašega življenja nameni država. Če smo iskreni, bo te pokojnine bore malo in je ne bo dovolj niti za preživetje, kaj šele za lagodno življenje ali dodatne zdravstvene storitve, če bodo te potrebne. Vse to nam pove, da je potrebno za svoj pokoj in zdravje v starejših letih poskrbeti sam in sicer s primerno vrsto varčevanja, ki je spet odvisna od našega življenjskega sloga, finančnih zmožnosti in drugih faktorjev, ki smo jih omenili že prej. Kakšna vrsta varčevanja nam odgovarja, ve vsak posameznik, je pa nepisano pravilo, da bi v aktivnem času življenja morali varčevati 10%-20% svojega mesečnega prihodka, da bi si lahko zagotovili lagodno življenje v pokoju. Večina ljudi to ugotovi prepozno in prične varčevati, ko je že zelo blizu pokoju in seveda to ni dovolj. Velika prednost je, če lahko začnete varčevati čimprej, ker boste seveda posledično imeli višjo »pokojnino«, je pa to seveda odvisno od vaših prihodkov, saj si nekateri lahko to privoščijo bolj zgodaj v aktivni življenjski dobi, nekateri pa kasneje. Je pa dejstvo, da ni nikoli prezgodaj, da pričnete varčevati za jesen svojega življenja, naj si bodi za vašpe zdravje ali le za lagodnejše življenje.

Ker se na Vzajemcih zavedamo pomembnosti načrtovanja finančne prihodnosti z namenom boljšega življenja, vam v pomladni kampanji podarjamo storitev Aktivne finance.

V primeru vprašanj pišite na [email protected].

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja

VZAJEMCI SKUPINA Kolektivna odsotnost 7.10.2022

04.10.2022

K. Kalaš