Mercator vstopa na trg naftnih derivatov

Članek slika

Družbi Mercator in En Plus sta danes podpisali dogovor o strateški povezavi, s katero bo Mercator po izpolnitvi pogojev postal lastnik 100-odstotnega poslovnega deleža družbe En Plus. Ta z mrežo avtomatskih samopostrežnih bencinskih servisov opravlja dejavnost trgovine z naftnimi derivati, so sporočili iz Mercatorja.

Samopostrežni bencinski servisi družbe En Plus so trenutno na voljo na 18 različnih lokacijah po Sloveniji in omogočajo prodajo naftnih derivatov omejenega asortimana brez prisotnosti zaposlenega osebja na lokaciji, k čemur pripomoreta arhitekturna zasnova in uporaba najsodobnejše tehnologije.

Mercator razvija dopolnilne storitve za potrošnike

Strateška povezava po mnenju Mercatorja pomeni nadaljnji razvoj dopolnilnih trgovskih storitev za potrošnike, kar je Mercator opredelil tudi v svojem srednjeročnem gospodarskem načrtu.

"Trendi v svetu namreč kažejo, da trgovci na drobno z izdelki za vsakdanjo rabo svoje blagovne znamke širijo na področja dodatnih storitev, kot so finančne in zavarovalniške storitve, pravne storitve, mobilne storitve, energetika, telekomunikacije, turizem in podobno," so zapisali.

Možnost širitve mreže servisov na obstoječe lokacije Mercatorjevih centrov

Mercatorju bo strateška povezava omogočila širitev ponudbe dopolnilnih trgovskih storitev s prodajo naftnih derivatov, pomeni pa tudi možnost širitve poslovne mreže bencinskih servisov na obstoječe lokacije večjih Mercatorjevih trgovskih centrov v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji.

Mercator bo namreč v okviru transakcije pridobil tudi ekskluzivne pravice za uporabo tehnoloških in prostorskih rešitev za umestitev bencinskih servisov na parkirišča trgovskih centrov v vseh treh omenjenih državah.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja