Kitajska zaprla dve lažni Applovi trgovini

Članek slika

Kitajske oblasti so po medijskem linču v prejšnjem tednu v mestu Kunming na jugozahodu države našle pet trgovin, ki na las posnemajo trgovine priljubljenega ameriškega računalniškega proizvajalca Apple.

Dvema so ukazali zaprtje, trem pa niso mogli nič, saj niso prodajale lažnih Applovih proizvodov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kitajske oblasti so preiskavo sprožile po poročilu ameriške blogerke, ki je prejšnji teden na spletu opozorila na tri lažne Applove trgovine v mestu Kunming. Po njenih navedbah trgovine tako prepričljivo posnemajo značilni Applov slog, da menda celo nekateri zaposleni verjamejo, da delajo za ameriško podjetje.

Lokalni urad za trgovino in industrijo je potem, ko je zgodba prišla v medije, pregledal več kot 300 trgovin z elektroniko v mestu ter med njimi odkril pet lažnih Applovih trgovin, so na svoji spletni strani zapisale mestne oblasti. Dve od teh po uradnih navedbah nista imeli dovoljenja za poslovanje, zato so inšpektorji odredili njihovo zaprtje. Trem niso mogli nič, poročajo tuje tiskovne agencije.

Apple novice o lažnih trgovinah na Kitajskem ni komentiral. Je pa družba prav v sredo poročala, da je v tretjem četrtletju svojega poslovnega leta, ki se je sklenilo 25. junija, zabeležila rekordne prihodke in prav tako rekorden čisti dobiček. To pripisujejo izjemni prodaji pametnih mobilnih telefonov iphone in tabličnih računalnikov ipad, velik del rasti prodaje pa prispeva tudi Azija.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja