Finančno središče Vzajemci Skupine: nasvet za vsak žep

Tjaša Pagon, vodja premoženjskih zavarovanj v intervjuju za Radio Ekspres

Članek slika

Ne da bi vas želeli strašiti ampak tudi na dopustu gre lahko kaj narobe in zato je pametno, da v teh dneh, ko odštevamo dneve do počitnic, poskrbimo tudi za takšne primere.

Kakšno zavarovanje je potrebno, ko se odpravljam v tujino? Ali je evropska kartica dovolj? Mi bo povedala vodja premoženjskih zavarovanj pri Vzajemcih, Tjaša Pagon.

V državah Evropske unije nam bo evropska kartica krila nujne stroške zdravstvenih storitev le v javnih zdravstvenih ustanovah. Zato kot dopolnitev tej kartici priporočamo še sklenitev enega izmed komercialnih turističnih zavarovanj za tujino, ki nam bo nudila nujno medicinsko pomoč v vseh zdravstvenih ustanovah, tako v javnih kot v zasebnih. Mogoče bi še dodala, da če se v tujino odpravljamo s svojim vozilom, bi priporočila tudi sklenitev asistenčne storitve, ki vozilom z okvaro ali primeru prometne nesreče pomagajo s popravilom oz. z vleko nazaj v domovino.

Kaj pa, če tega nimamo?

Spomnim se primera, ki se je zgodil pred kratkim, ko je šla družina za prvomajske praznike z majhnim otrokom na potovanje v Francijo. Že prvi dan so se otroku vnela ušesa. Zato so bili starši primorani poiskati zdravniško pomoč in z ustreznim sklenjenim zavarovanjem so privarčevali približno 300 evrov.

Kako pa je z našim premoženjem doma, medtem ko smo na dopustu? Ali lahko svoje imetje dodatno zaščitimo?

V tem primeru svetujemo, da vsak zaščiti svoje imetje z ustreznim zavarovanjem za dom. To je za primer vloma ali poškodbe imetja med samim vlomom. Priporočamo tudi, da vrednejše predmete shranite v sefe in jih slikate, s čimer si boste prihranili veliko sitnosti z zavarovalnico v primeru, da bi zahtevali odškodnino.

Vse bralce pozivamo, da vsak torek na Radiu Ekspres na frekvencah 106,4 in 106,1 v oddaji Dobro jutro poslušajo rubriko naših strokovnjakov "Finančno središče Vzajemci Skupine: Nasvet za vsak žep"! Začnemo ob 7:30. V naslednji rubriki bo David Vegelj razbijal mite o zavarovanjih – ali je drago zavarovanje res dobro, kakšno povračilo škode nam prinaša in ali ga sploh potrebujemo.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja