Luka Flere novi vodja upravljanja na KD Skladih

21.06.2012

S 15. junijem 2012 je mesto direktorja naložbenega sektorja v družbi za upravljanje KD Skladi prevzel mag. Luka Flere, CFA. Dosedanji direktor Andraž Grahek se je po šestih letih pri Skupini KD Group odločil poiskati nove karierne izzive.

Ob tej priložnosti se mu KD Skladi zahvaljujejo za njegov velik prispevek pri upravljanju skladov v težkih časih na kapitalskih trgih ter za njegove številne finančne komentarje v medijih in prizadevanja za boljše korporativno upravljanje podjetij. V družbi so prepričani, da bo njegov naslednik Luka Flere s svojim znanjem in izkušnjami uspešno vodil ekipo upraviteljev KD Skladov, ki je po strokovnosti ena najmočnejših v Sloveniji.

Luka Flere je končal ekonomsko fakulteto v Ljubljani, magistrski naziv pa si je pridobil na univerzi Bocconi v Milanu. Od leta 2005 si je nabiral izkušnje kot upravitelj na borznoposredniški družbi KD BPD, od marca 2008 pa je bil zaposlen v družbi za upravljanje KD Skladi kot pomočnik direktorja naložbenega sektorja in vodja analiz. V letu 2010 je pridobil prestižni finančni strokovni naziv CFA (Chartered Financial Analyst), ki ga izdaja CFA Institute kot mednarodni standard za znanje o naložbah, poslovno odličnost in etiko, predstavlja pa eno najpomembnejših dokazil o vrhunski strokovni usposobljenosti v finančni industriji (analitiki in upravitelji premoženja).

mag. Luka Flere, CFA

Številko skladov: 1
Odstrani vse