Klemen Kokalj
Strateški direktor

Klemen je financam posvetil 17 let svojega življenja, njegova predanost se je z vlogo partnerja skupine Vzajemci zgolj še okrepila.

Klemen Kokalj

Poklicno pot je pričel na Gorenjski banki, nadaljeval na Novi Ljubljanski banki in nato v finančni skupini Individa. Pred štirimi leti se je odločil za prestop k Vzajemcem, kjer je lahko pričel uresničevati svojo vizijo upravljanja z osebnimi financami, ki je temelj današnjega svetovalnega procesa skupine Vzajemci. 

V svoji karieri se je do podrobnosti izpopolnil za delo v financah. Ima vsa potrebna zakonska dovoljenja in licence za delo z bančnimi produkti, investicijskimi skladi in zavarovanji. Prav tako ima opravljeno licenco za delo investicijskega svetovalca. Naslednji cilj mu predstavlja ugledna mednarodna licenca CFA (strokovnjak za investicije in finance), s čimer se bo pridružil 120.000 posameznikom iz celotnega sveta, ki se ponašajo s tem nazivom.  

Klemen je trdno prepričan v to, da denar dejansko lahko dela za vsakega posameznika. Njegov najpogostejši stavek je, da človek ni suženj denarja. Denar mora delati za vas, in ne obratno. 

Njegovo vodilo je kvalitativen ter oseben pristop do vsakega od naših sodelavcev, za katere želi, da so kot enotna skupina usmerjeni v doseganje skupnih ciljev. 

Izpolnitev njegove poklicene vizije ga tudi osebno izpopolnjuje ter mu omogoča, da še vedno napreduje tako osebno kot poklicno. Zadnja 4 leta, pred napredovanjem v Strateškega direktorja, mu je bilo zaupano vodenje finančnih svetovalcev in sodelovanje s ključnimi poslovnimi partnerji Vzajemci Skupine. 

Sam se nikoli ni imel za direktorja prodaje, saj pravi, da je njegov socialni čut previsok in s tem ne zna izkoriščati sodelavcev in zaposlenih. Kar je po našem mnenju ključ do uspeha celotne skupine. Zaupanje strank in sodelavcev pridobiva z dobronamernostjo, spoštovanjem in znanjem.    

Njegov osebni moto odlično odraža bistvo delovanja Vzajemcev: »Denar predstavlja kup stvari brez koristi. A predstavlja nekaj dragocenega; in to je neodvisnost!«

Denar predstavlja kup stvari brez koristi. A predstavlja nekaj dragocenega; in to je neodvisnost!

Zadnje objave strokovnjaka

    Komentarji v medijih