Prvi polet EasyJeta iz Ljubljane v Pariz

Letalska družba pričakuje, da bo v prvem letu prepeljala 40.000 potnikov

Članek slika

Nizkocenovni letalski prevoznik EasyJet bo v soboto popoldne opravil prvi polet med Ljubljano in Parizom, s čimer ta družba dopolnjuje nizkocenovno ponudbo letov z ljubljanskega letališča. Za enosmerno letalsko vozovnico do francoske prestolnice bo treba vključno z letališkimi taksami in pristojbinami odšteti od 24,99 evra naprej.

Kot so sporočili iz družbe Aerodrom Ljubljana, bo EasyJet iz Ljubljane v Pariz s 156-sedežnim letalom A319 letel trikrat na teden, in sicer ob torkih, četrtkih in sobotah.

Nizkocenovna letalska družba pričakuje, da bo v prvem letu na relaciji Ljubljana - Pariz prepeljala 40.000 potnikov.

Letalski potniki bodo lahko tako odslej pri potovanju iz Ljubljane v Pariz izbirali med tremi letalskimi prevozniki. Poleg EasyJeta, ki bo pristajal na letališču Charles de Gaulle, v francosko prestolnico namreč dnevno letijo tudi letala slovenskega in francoskega nacionalnega prevoznika Adria Airways in Air France.

Sprva je bilo sicer napovedano, da bo EasyJet hkrati s Parizom uvedel tudi povezavo z Milanom, a je nizkocenovni prevoznik to napoved zaradi preslabega polnjenja letal nato preklical. Že od leta 2004 pa EasyJetova letala letijo med Ljubljano in Londonom.

EasyJet ima trenutno vodilno mrežo letalskih prevoznikov v Evropi, saj leti na 100 najbolj priljubljenih letalskih povezavah s 50 največjimi evropskimi letališči. Do konca leta bo v okviru 520 letalskih povezav med 122 letališči v 29 državah prepeljal 50 milijonov potnikov (lani 46 milijonov).

EasyJet razkriva nov sistem za odkrivanje vulkanskega pepela

EasyJet in uprava za civilno letalstvo Velike Britanije (CAA - The UK Civil Aviation Authority) se dogovarjata o možnost uporabe sistema na letalih EasyJeta, s katerim bi se izognili vulkanskemu pepelu. Sistem je še vedno v fazi testiranja, zato bo minilo še nekaj časa, da bo prišel v uporabo.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja