Druga generacija BMW 1 je bolj prostorna in porabi manj goriva

Članek slika

Druga generacija BMW serije ena ohranja tipičen dizajn nemškega proizvajalca avtomobilov, hkrati pa prinaša nekatere novosti, kot so osemstopenjski samodejni menjalnik, manjša poraba motorja, daljša medosna razdalja in program za ekološko učinkoviti način vožnje ecopro.

Nemški proizvajalec avtomobilov BMW je o drugi generaciji BMW serije ena po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal, da se od prve razlikuje po spremenjenih linijah, ki mu dajejo bolj dinamičen in mladosten videz. Kupcem bodo na voljo tudi različni kompleti notranje opreme, od športnih do urbanih različic.

Med 4,3 in 5,9 litra na 100 kilometrov

Najnovejša različica na 100 kilometrov povprečno porabi med 4,3 in 5,9 litra goriva, kupci pa bodo lahko izbirali med dvema bencinskim in tremi dizelskimi motorji. Druga generacija se lahko pohvali tudi z manjšimi izpusti.

Različico s petimi vrati omenjene nove generacije bodo prvič predstavili na frankfurtskem avtomobilskem sejmu v septembru, medtem ko bodo različico s tremi vrati predstavili v začetku prihodnjega leta.

Predstavili dva modela električnih avtomobilov

Nemški BMW je ta teden predstavil tudi dva modela električnih avtomobilov. Model i3, ki se poganja izključno z elektriko, bo namenjen urbanemu tržišču in naj bi bil kupcem na voljo v naslednjem letu.

Hibridni i8, ki kombinirano uporablja plin in električno energijo, pa bo namenjen navdušencem, ki želijo visoko zmogljivo vozilo - ta bo na kupcem sicer na voljo v letu 2014.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja