Na trg prihaja sodobna verzija porscheja Jamesa Deana

Članek slika

Nemški proizvajalec luksuznih avtomobilov Porsche razmišlja o proizvodnji posodobljenega ikonskega modela 550 spyder, ki ga je v petdesetih letih prejšnjega stoletja vozil slavni ameriški igralec James Dean, je ta teden za nemški poslovni časnik Handelsblatt povedal prvi mož družbe Matthias Müller.

"Lahko si predstavljam, da bi moderna verzija slavnega porscheja Jamesa Deana zelo razveselila naše stranke," je dejal Müller in dodal, da je sam zelo navdušen nad idejo oživitve te "avtomobilske legende".

Nov model poimenovan 551 spyder

Posodobljeni model Deanovega avtomobila bi se lahko imenoval 551 spyder, je tudi pojasnil direktor družbe. Po njegovih besedah ni nujno, da bi šlo za retro vozilo, zagotovo pa za kabriolet z dvema sedežema, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Poleg avtomobila bi morala biti privlačna tudi njegova cena, tako da bi v Porscheju lažje privabili kupce. Trenutno je najcenejši Porschejev model na trgu boxster, ki glede na podatke, objavljene na spletni strani nemškega podjetja, stane najmanj 50.000 evrov.

Naslednik legendarnega 550 spyder

Model 550 spyder je nemški proizvajalec avtomobilov proizvajal med letoma 1953 in 1957, prav s tem vozilom pa se je Dean leta 1955 usodno ponesrečil.

Sicer pa v Porscheju načrtujejo, da bodo do leta 2018 letno prodajo svojih vozil, namenjenih bogatejšemu sloju prebivalstva, glede na letos podvojili na 200.000.

Porsche povečuje število modelov

Kot je še izpostavil Müller, bodo v tem času sredstva za raziskave in razvoj povečali za 50 odstotkov, saj želijo imeti na trgu sedem modelov in ne samo štiri kot sedaj.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja