Na Kitajskem ponarejene Applove trgovine

Članek slika

Na Kitajskem, ki je precej znana po ponaredkih, prihajajo vesti o lažnih trgovinah priljubljenega ameriškega računalniškega proizvajalca Apple. Da ne gre za pravi Apple Store se menda ne zavedajo niti vsi zaposleni v teh trgovinah.

O treh lažnih Apple trgovinah v mestu Kunming je javnost prek bloga obvestila Američanka, ki živi na Kitajskem. Po njenih navedbah trgovine tako prepričljivo posnemajo značilni Applov slog, da menda celo nekateri zaposleni verjamejo, da delajo za ameriško podjetje.

Da nekaj ni v redu, je ob obisku trgovine skupaj z možem posumila zaradi slabo izdelanega stopnišča ter nenatančno pobarvanih sten. Prav tako je oba zmotil svetleči napis Apple Store, saj Apple običajno uporablja le svoj zaščitni znak - jabolko. Trgovin ni moč najti na seznamu pooblaščenih prodajalcev Applovih izdelkov na spletni strani podjetja.

Ali so računalniki, ki so jih v trgovini prodajali, pravi ali gre prav tako za ponaredke, sicer ni mogoče reči, še ocenjuje blogerka. V Applu tega niso želeli komentirati.

Apple je sicer prav v sredo poročal, da je v tretjem četrtletju svojega poslovnega leta, ki se je sklenilo 25. junija, zabeležil rekordne prihodke in prav tako rekorden čisti dobiček. To pripisujejo izjemni prodaji pametnih mobilnih telefonov iphone in tabličnih računalnikov ipad, velik del rasti prodaje pa prispeva tudi Azija.

So pa lažne Apple trgovine še en znak neuspeha Kitajskih oblasti pri boju s plagiatorstvom v državi.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja