Začetek poletnih razprodaj

Članek slika

Vroče dni lahko preživite tudi v klimatiziranih prostorih nakupovalnih središč.

Slovenski trgovci bodo danes začeli poletne sezonske razprodaje tekstila in obutve, med katerimi občutneje znižajo cene izdelkov. Večina trgovcev je tudi letos cene izdelkov znižala že pred uradnim začetkom razprodaj v okviru raznih akcijskih ponudb in popustov.

Po pravilih razprodaj lahko trajanje razprodaj določi vsak trgovec v skladu s svojo poslovno politiko, vendar ne smejo trajati več kot 60 dni. Večina trgovcev se je letos odločila za klasične dve- do tritedenske razprodaje, ponekod pa tudi za najdaljši možni rok.

Objava o uvedbi razprodaje mora vsebovati podatke o vrsti blaga, odstotku znižanja in obdobje trajanja razprodaje. Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno. Če je odstotek znižanja objavljen v razponu, mora najvišji odstotek znižanja zajemati najmanj četrtino vrednosti blaga, ki je na razprodaji.

Pomembno je, da trgovci pred uvedbo popusta ali razprodaje ne dvignejo cen izdelkov in jih nato znižajo z namenom višjega odstotka znižanja, ki privablja kupce, saj gre v tem primeru za navidezna znižanja oziroma za navidezno razprodajo.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja