Medved iz NK Fužinar Vzajemci k slovaškemu državnemu prvaku Slovanu

Članek slika

Še vedno odmeva nedavni prestop Žana Medveda, ki je pri Koroškem nogometnem klubu Fužinar Vzajemci z Raven na Koroškem igral kot posojeni igralec Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana. Medved je po odličnem nastopu znotraj ekipe Fužinar Vzajemci dobil izjemno priložnost na Slovaškem, pri državnem prvaku Slovanu iz Bratislave.

Napadalcu članske ekipe Fužinar Vzajemci Žanu Medvedu je po odličnih igrah v dresu NK Fužinar, kjer je igral eno leto kot posojeni igralec NK Olimpija, uspel prestop k slovaškemu prvoligašu in državnemu prvaku ŠK Slovan Bratislava. Medved je v letu igranja na Ravnah na Koroškem za Fužinar Vzajemce dosegel skupno kar 24 zadetkov, 14 v jesenskem delu prvenstva, kar ga je tudi uvrstilo med najboljšega strelca 2. slovenske nogometne lige. 

»NK Fužinar je dober klub, predvsem odlična sredina za mlade igralce. V ekipi Fužinar Vzajemci sem dal svoj maksimum, menim, da sem klubu zelo pripomogel, tako rezultatsko kot tudi medijsko. Rezultat vsega pa je moj odhod v Slovan, kar je velik korak naprej v moji karieri. Če si dober in zabijaš gole, boš uspel, tako je v nogometnem poslu in zato je tudi prišlo do prodaje oz. prestopa. Mnogo ljudi se ne zaveda, da je težko biti nogometaš, velikokrat moraš delati korake nazaj, da lahko narediš potem enega naprej, tako kot v mojem primeru. Mislim, da moraš samo zaupati vase, trdo delati in čakati na svoj trenutek,« je prestop komentiral Žan Medved.

»Žan vsekakor ni prvi igralec, kateremu je uspel prestop višje iz našega kluba in gotovo tudi ni zadnji. Ponosni smo, da z odličnimi pogoji ter s strokovnim delom pripomoremo k športni karieri fantov. Veseli nas, da imamo v moštvu igralce, za katere smo prepričani, da bodo šli po poteh Žana, Mitje Križana (trenutno igra v Belgiji), Tilna Pečnika (NK Aluminij) ... Tudi nedavni prestop trenerja vratarjev Dejana Veršovnika k prvoligašu NK Rudar Velenje dokazuje naše dobro delo,« je dejal predsednik Koroškega nogometnega kluba Fužinar, Peter Stočko.

Začetek spomladanskega dela članske ekipe Fužinar Vzajemci je pred vrati in z njim možnosti za pisanje novih uspešnih Fužinarjevih zgodb. Ni skrivnost, da so cilji in ambicije kluba visoki: kot pravijo, bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da bo ekipa Fužinar Vzajemci dosegla vrh druge lige.