Naj bodo podjetne tudi vaše finance

Članek slika

Vzajemci se zavedamo koristi, ki jo ima podjetništvo za gospodarsko rast in nova delovna mesta in radi vračamo družbi skozi različne dogodke, projekte, delavnice ... Tokrat smo v sodelovanju z ALTA Skladi bili diamantni pokrovitelj dogodka 500 Podjetnic.

Vsaka pot v življenju je zahtevna, zagotovo pa je najtežja pot - ravno pot do uspeha. Na tej poti se soočamo z mnogimi strahovi, izzivi in premagujemo ovire, za katere sploh nismo vedeli, da obstajajo. Ob tokratni priložnosti smo podprli žensko podjetništvo in v čast nam je, da smo bili del tako uspešne zgodbe. Če je bilo pred 100 leti žensko podjetništvo še tabu tema, je to danes slika popolnoma drugačna, še več – družbe, kjer ženske zasedajo vodilne položaje se večkrat izkažejo za uspešnejše, dolgoročno stabilnejše družbe in zaposlujejo več ljudi. Tudi pri investicijah in upravljanju z denarjem, v segmentu kjer močno prevladuje moška populacija, se po navadi ženske izkažejo kot bolj skrbne in na koncu tudi bolj uspešne. Naš namen ni poveličevanje žensk ali razpravljanje o enakosti; cilj je spodbujanje podjetništva v kakršnikoli obliki in ciljni skupini.

Zahvalili bi se vsem udeleženkam za res izjemno vzdušje, pozitivno energijo in moč, ki jo je bilo čutiti skozi celoten dogodek. Hkrati bi se zahvalili tudi organizatorjem za super program in govornike, katere bi z veseljem poslušali kjerkoli na svetu. In kot je izjavila ena izmed predavateljic, Madi Sharma: "Borders exist in the mind (slov. Meje obstajajo le v glavi)".

Eden izmed predavateljev je bil tudi Klemen Kokalj, direktor prodaje Vzajemci Skupina, ki je v predavanju z naslovom "Človek ni suženj denarja. Denar mora delati za vas in ne obratno!" na duhovit, a še vedno strokoven način predstavil trende pri nas in v tujini. Skozi lastne življenjske zgodbe je izpostavil tudi usmeritve, ki bi se jih morali držati pri upravljanju z osebnimi financami. Nenazadnje pa je izpostavil pomen finančnega opismenjevanja, družbenega problema, katerega že več let poskušamo rešiti tudi pri Vzajemcih.

Čisto vsaka udeleženka je iz strani Vzajemcev ter ALTA Skladi prejela darilni bon za 1 uro finančnega svetovanja v vrednosti 40 evrov, glavni nagrajenki pa celoletno pogodbo Naložbeno svetovanje v vrednosti 1.200 evrov.

Ob ustrezni podpori podjetništvo predstavlja velik potencial za gospodarsko rast in nova delovna mesta. Zavedamo pa se, da je vsakršna pomoč - z znanjem, s povezovanjem, z mreženjem, materialna in vse ostale oblike - vedno dobrodošla. Tako Vzajemci, kot tudi ALTA Skladi, vedno delamo na družbeni odgovornosti in spodbujanje podjetništva je eden od segmentov, kjer lahko pustimo pomembnejši pečat za dolgoročni razvoj našega gospodarstva.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja