Luksuzna dogodivščina v prvem »hotelu« na vodi

Članek slika

Veriga prestižnih hotelov ter sinonim za kakovost in visoke standarde, The Ritz-Carlton, se je podala v nov projekt ter svojo ponudbo razširila še na morje.

Doslej izjemno uspešnemu poslovanju hotelskih namestitev bodo dodali še tri luksuzne »hotele« na vodi, ki so jih zasnovali skupaj s Tillberg Design, švedskim oblikovalskim podjetjem za križarke.

Vsaka od 190 metrov dolgih jaht bo sprejela 298 petičnih gostov, ki bodo lahko izkusili edinstveno kombinacijo jadranja in križarjenja.

Na voljo bo 149 sodobno opremljenih apartmajev z zasebnim balkonom ter dva razkošna penthouse apartmaja v dupleksu z ločenim spalnim in bivalnim delom. Na krovu ne bosta manjkala niti spa center in lounge bar s čudovitim panoramskim razgledom.

Izjemen podvig so si zastavili tudi z vizijo prve luksuzne plavajoče restavracije pod vodstvom Swena Elverfelda, prejemnika treh Michelinovih zvezdic ter že deveto leto zapored glavnega kuharja restavracije Ritz-Carlton’s Aqua.

Prva predvidena plovba je načrtovana za zadnje četrtletje leta 2019. Rezervacije bodo možne že od maja 2018, plovilo pa bo moč tudi zasebno zakupiti. Potovanja bodo trajala med 7 in 10 dnevi. Odvisno od sezone bo plovba potekala po različnih destinacijah, vključno s Sredozemljem, Severno Evropo, Karibi in Latinsko Ameriko. Zaradi izjemne zasnove in primerne dolžine jahte bo možno obiskati tudi lokacije, ki običajno niso dostopne velikih križarkam, kot so St. Barth, Cartagena ter italijanska Capri in Portofino.

Slike jahte si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja