Huawei v Ljubljani predstavil paradni mobilnik P8

Članek slika

Kitajski telekomunikacijskih velikan Huawei je v četrtek v Ljubljani predstavil svoj paradni pametni telefon Huawei P8. Gre za mobilni telefon višjega cenovnega razreda s poudarkom na naprednih možnostih fotografiranja. V Sloveniji bo po napovedih na voljo v prihodnjem tednu.

Huawei P8 se ponaša s 13-centimetrskim zaslonom, osemjedrnim procesorjem, baterijo z zmogljivostjo 2680 mAh in kovinskim ohišjem z zaslonom E-ink na hrbtni strani.

Kot je na predstavitvi poudaril predsednik družbe Huawei za srednjo in vzhodno Evropo Wang Yanmin, je mobilnik namenjen zahtevnejšimi uporabnikom, a s poudarkom na enostavnosti uporabe. Na predstavitvi so poudarjali predvsem sposobnosti vgrajenega fotoaparata, ki na primer omogoča risanje s svetlobo in snemanje z več napravami hkrati, ter višjo kakovost slike v slabih svetlobnih pogojih.

Huawei sicer pospešeno krepi prisotnost v regiji - po navedbah predstavnikov je v zadnjem letu število zaposlenih v regijskem centru v Srbiji povečal s 30 na 90, v Sloveniji pa bo v segmentu uporabniških naprav v kratkem prisoten z okoli šestimi zaposlenimi.

"Še letos bi se radi na slovenskem trgu uvrstili na tretje mesto, takoj za Samsungom in Applom," je za STA povedal predsednik regionalnega predstavništva Zhao Zhengwen.

Sicer pa kitajsko podjetje, ki se pretežno ukvarja z opremo za telekomunikacijska podjetja, pospešeno prenavlja Tušmobilovo mobilno omrežje. Do konca leta nameravajo s signalom LTE pokriti okoli 78 odstotkov prebivalstva.

Pametni telefon P8 bo v kratkem na voljo v prodajalnah Big bang in pri Telekomu Slovenije, Simobilu, Tušmobilu in Telemachu.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja