Sredi poletja bodo tudi uporabniki piratskih oken lahko namestili Windows 10

Windows 10 bo na voljo 29. julija

Članek slika

Možnost brezplačne nadgradnje bo veljala eno leto. Na voljo pa bo tudi za vse uporabnike, ki trenutno uporabljajo piratsko različico oken.

Najnovejša različica Microsoftovega operacijskega sistema Windows bo v 190 državah po svetu na voljo od 29. julija naprej. Na voljo bo kot brezplačna nadgradnja za obstoječe uporabnike Windows 7 in Windows 8.1, so sporočili iz slovenske podružnice ameriškega podjetja.

Možnost brezplačne nadgradnje bo veljala eno leto. Ko bo Windows naprava nadgrajena na Windows 10, bo Microsoft brezplačno posodabljal operacijski sistem vse do konca življenjskega cikla te naprave.

V Windows 10 se sicer vrača gumb Start in še mnogo drugih inovativnih funkcij. Rezervacijo za brezplačno nadgradnjo bo mogoče opraviti v prihajajočih tednih.

Tudi piratska okna brezplačno na Windows 10

Najnovejšo različico oken bodo lahko prenesli tudi uporabniki piratskih različic. Ampak to še ne pomeni, da bodo vsi, ki trenutno uporabljajo piratski Windows 7 ali 8.1, kar naenkrat dobili licenčne Windows 10. Pri Microsoftu so dodali, da nadgradnja ne bo spremenila statusa naložene opreme. "Če je bila naprava zabeležena, kot nepristna oz. napačno licencirana, bo tako zabeležena tudi po nadgradnji," so poudarili pri Microsoftu. Opozorilo sicer leti predvsem na kitajske potrošnike, s katerimi ima Microsoft veliko problemov, saj naj bi kar 75 odstotkov vse programske opreme Microsofta, bilo piratske.

Pri Microsoftu poudarjajo, da bodo imetniki piratskih oken pogosto videli opozorilo, da je različica sistema morda piratska. Namizje bo postalo črno. Lahko sicer resetirate računalnik ampak se bodo težave ponavljale, dokler ne aktivirate oken. Microsoft bi sicer lahko čez nekaj časa tudi deaktiviral vse nelicenčne operacijske sisteme. Ampak bi se v tem primeru soočil z gnevom vseh, ki imajo kupljena okna, katerih le niso aktivirali.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja