Na avtomobilskem sejmu v Šanghaju letos rekordna udeležba

Članek slika

Letošnji avtomobilski salon v Šanghaju, ki ga bodo za obiskovalce odprli v ponedeljek, se bo pohvalil z rekordnim številom razstavljalcev. Na 530.000 kvadratnih metrih novega sejmišča v pristaniškem velemestu se bo predstavilo skoraj 2000 proizvajalcev iz 18 držav.

Na avtomobilski razstavi, ki bo odprta do 29. aprila, bodo predstavili več kot 1300 modelov avtomobilov. Na prireditvi, ki se vsako leto seli med Pekingom in Šanghajem, vsak dan pričakujejo več kot 100.000 obiskovalcev.

A tokrat bodo edini modeli, ki jih bo mogoče občudovati na razstavišču, morali imeti kolesa, saj so organizatorji prepovedali pomanjkljivo oblečene hostese. Namesto tega naj razstavljalci predstavijo svoje izdelke z "elegantnim okusom in zdravo kulturo", medtem ko se morajo vulgarne predstavitve končati, so pojasnili.

Prepoved je v javnosti povzročila nemalo negodovanja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. "Brez hostes vendar ne bo ničesar na ogled," se je na internetu pritožil eden od uporabnikov družbenih omrežij.

Obeti za avtomobilski trg ostajajo dobri

Čeprav se gospodarska rast na Kitajskem upočasnjuje, pa obeti za avtomobilski trg ostajajo dobri. Od začetka leta so prodajo še posebej povečali domači proizvajalci, in sicer za 21 odstotkov, s čimer so povečali tržni delež z 39 na 43 odstotkov.

Potem ko se je prodaja osebnih avtomobilov na Kitajskem lani povečala za 9,9 odstotka, pa naj bi se letos za osem odstotkov. Prodaja avtomobilov višjega cenovnega razreda naj bi se lahko veselila celo rasti za 10 do 15 odstotkov. Lani so na največjem avtomobilskem trgu na svetu prodali 20 milijonov avtomobilov.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja