Newyorški mednarodni avtomobilski sejem z več kot 60 novimi vozili

Članek slika

V petek bo za širšo javnost vrata odprl 115. Newyorški mednarodni avtomobilski sejem, kjer si bo mogoče ogledati več kot 60 novih modelov iz vsega sveta. V sredo in danes je na sporedu otvoritev za rekordno število akreditiranih novinarjev.

Newyorški sejem si na razstavišču Jacoba Javitsa ob reki Hudson vsako leto ogleda okoli milijon ljudi. Razstavljenih je skupaj približno 1000 vozil, podjetja pa za obiskovalce pripravljajo tudi dodatne aktivnosti, kot je vožnja z jeepi po simuliranem divjem terenu.

Letošnji sejem ponuja mešanico vozil za vsak žep, od dostopnih, kot je nov model chevy malibuja, ki ga proizvaja velikan General Motors, pa do dražjih, kot je nov model Porschejevega boxterja spider z odprto streho.

Sejma se udeležuje tudi podjetje McLaren, ki želi Američanom prodati vozila, cenejša od 200.000 dolarjev, Toyota predstavlja nove modele scion, ki so namenjeni mlajšim kupcem, z novim modelom civica, ki so ga zasnovali ameriški inženirji, pa prihaja tudi Honda.

Volvo predstavlja nov model športnega terenca XC90 R-Design, Mazda novega križanca CX-3, nov je tudi jeep renegade, Fiat prihaja z novim "fičkom" 500X s pogonom na vsa štiri kolesa, Ford pa razstavlja nove poltovornjake serije F-150 ter med drugim novega explorerja.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja