Obvestilo za imetnike enot sklada KD Russia

Obvestilo za imetnike enot sklada KD Russia

Slovaška družba za upravljanje IAD Investments, ki upravlja investicijski sklad KD Russia, se umika iz Slovenije. Prenehanje trženja enot sklada stopi v veljavo s 1. januarjem 2021.

Po datumu prenehanja trženja lahko imetniki enot sklada v Republiki Sloveniji, ki ostanejo vloženi v sklad, zahtevajo odkup enot premoženja sklada z vlogami za izplačilo enot premoženja sklada, vloženimi neposredno pri IAD v skladu s pravili sklada, in IAD lahko zaračuna imetnikom enot premoženja odkupnino v skladu s pravili sklada.

Provizije, ki jih nosijo imetniki enot premoženja sklada v Republiki Sloveniji, po umiku iz Slovenije ne bodo spremenjene. IAD bo imetnikom enot premoženja sklada v Sloveniji, ki ostanejo vloženi v sklad, zagotovil vse informacije in dokumente v zvezi z delovanjem sklada, ki jih ima imetnik enot sklada v Slovaški republiki, v kateri je sklad ustanovljen, v skladu z zakoni Slovaške republike in pravili upravljanja sklada. Vse enote sklada, ki jih imajo imetniki enot sklada v Republiki Sloveniji, pa lahko le-ti do 31. decembra 2020 unovčijo brez kakršnih koli stroškov in odbitkov.

Vsi vlagatelji, ki bi želeli iz sklada izstopiti brez stroškov in dodatnih zapletov, nas kontaktirajte na nasvet@vzajemci.com ali pa nas pokličite na 080 35 08.

Oznake: Monitor
Priporoči članek prijatelju