Ob začetku novega šolskega leta poskrbite za varnost otrok

Članek slika

Stopili smo v september in s tem v novo šolsko leto. Pri nekaterih so poletni meseci potekali malo bolj sproščeno, sedaj pa se začnejo nove obveznosti, sploh za tiste, ki imate šoloobvezne otroke. Da bo za vaše otroke in za vas pričetek novega šolskega leta čim manj stresen, želimo z vami deliti nekaj splošnih nasvetov.

Poskrbite, da bodo vaši šolarji pričeli novo šolsko leto pripravljeni

Šolska torba in potrebščine so že pripravljene. Preverite, če slučajno še kaj manjka. Skupaj z otroci preglejte njihova oblačila in obutev ter pospravite omare. Morda so kakšna oblačila ali čevlje že prerasli in je potrebno kupiti nova? Oblačila za nov šolski dan pripravite že zvečer za vsak nov dan, da bo jutranji ritual opravljen hitreje. Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva. Ne pozabite napolniti hladilnika z zdravimi dobrotami, da bo okusen zajtrk hitro na mizi. Vzpodbujajte samostojnost otrok tako, da sami opravijo stvari, ki so jih sposobni narediti sami oziroma jim pomagajte tam, kjer potrebujejo vašo pomoč.

Poskrbite za varnost otrok

Svoj termin z enim od naših strokovnjakov si zagotovite z naročilom svetovalca ali klicem na 080 35 08.

Jesenski čas prinaša tudi zdravstvene izzive, zato je zelo pomembno, da smo na njih pripravljeni. Poleg tega, da jeste zdravo in se veliko gibate na svežem zraku, si privoščite še posebno kuro za okrepitev imunskega sistema. Na voljo je veliko prehranskih dopolnil, ki lahko pomagajo okrepiti odpornost članom vaše družine.

Zdravje ni edino področje, pri katerem moramo poskrbeti za otroke. Ob začetku šolskega leta številne zavarovalnice pripravijo pakete kolektivnega nezgodnega zavarovanja. Pri sklenitvi bodite v prvi vrsti pozorni na višino zavarovalne vsote za primer trajne invalidnosti. Dnevno in bolnišnično nadomestilo ni nujno potrebno, saj otrok ne bo imel izpada prihodka, ti dve komponenti pa lahko zavarovanje močno podražita. Več si lahko preberete tukaj.

Ne pozabite tudi na morebitne finančne potrebe vašega otroka in pričnite z varčevanjem. Večji finančni izdatki, kot so na primer šolski izlet, maturantski izlet, tečaj tujega jezika, nakup prvega avtomobila, lahko močno poseže v vaše prihranke, zato je smiselno, da za ta namen varčujete že vnaprej. Pripravite seznam ciljev, za katere bi varčevali ter se posvetujte s strokovnjakom Vzajemcev, da vam pripravi ustrezno razporeditev med produkti z upoštevanjem ročnosti in potrebne višine sredstev. Prej boste začeli, lažje boste dosegli cilj, zato ne odlašajte.

Načrtujte prosti čas vaše družine

Skrbno načrtovanje prostega časa je v današnjem hitrem tempu življenja še kako pomembno. Načrtujte tako popoldneve kot tudi vikende, da vas bodo napolnili z novo energijo. Otroci naj se udeležujejo dejavnosti, ki jih radi počnejo in ki koristijo njihovemu razvoju in socializaciji. Ne pozabite tudi na načrtovanje svojega prostega časa in dejavnosti, ki vas veselijo, saj je srečen in zadovoljen starš za otroka največje bogastvo.

V kolikor želite resnično ugodno ponudbo za sklenitev nezgodnega zavarovanja in prilagojen varčevalni načrt, pokličite na 080 38 05 ali nam pišite na [email protected]. Svoj termin si lahko zagotovite tudi z Naročilom svetovalca na strani Svetovanje.

Več vsebin avtorja

Vsi članki avtorja

VZAJEMCI SKUPINA že 3. sezono ponosni sponzor NK Fužinar

10.09.2020

V. Čeh