NK Fužinar Vzajemci na prvi uradni novinarski konferenci predstavil načrte

Članek slika

Nogometni klub Fužinar Vzajemci je na novinarski konferenci predstavil svoje cilje, vizijo in poslanstvo delovanja kluba. Po uspešnem vstopu v 2. Slovensko nogometno ligo so predstavili tudi novega glavnega sponzorja kluba Vzajemci Skupina, ki jim bo v prihodnje pomagal pri razvoju njihovega delovanja. Razlog za veselje kluba je tudi nadgradnja obstoječega stadiona, s širitvijo in pokritjem tribun ter novega igrišča z umetno travo, za kar bo poskrbela občina Ravne na Koroškem.

Nogomet ima na Ravnah dolgo in bogato zgodovino, uvrstitev v 2. Slovensko nogometno ligo pa je zanje zagotovo največja prelomnica in uspeh. Trenutno za člansko moštvo nastopa 25 igralcev, od tega jih 8 prihaja iz koroškega nogometnega bazena. V okviru NK Fužinar Vzajemci deluje tudi nogometna šola, ki ima v vseh selekcijah 160 mladih nogometašev in 30 nogometašic. Klub je trenutno kadrovsko in finančno na zdravih temeljih. Cilje kluba nam je predstavil predsednik kluba, Peter Stočko: »Želimo postati stabilen ligaš v 2. Slovenski nogometni ligi, se povezati z drugimi koroškimi klubi in izboljšati infrastrukturo, ki je osnova za delovanje kluba na višji ravni. Dolgoročno gledano, pa želimo dvigniti kakovost dela v nogometni šoli,  se izobraziti in  pridobiti mlad perspektiven trenerski kader ter omogočiti mladim najboljše možne pogoje za njihov razvoj.« Pri njihovem razvoju jim bo v pomoč njihov nov generalni sponzor, podjetje Vzajemci Skupina, neodvisna finančno-svetovalna  hiša, ki se je za sodelovanje z njimi odločila na podlagi njihove bogate zgodovine in perspektivnosti kluba. 

»Verjamemo, da na mladih svet stoji, zato želimo mladim, perspektivnim športnikom nuditi podporo pri razvijanju njihovega znanja in potenciala. Za sponzorstvo nogometnega kluba Fužinar Vzajemci smo se odločili zato, ker želimo s svojim znanjem in sredstvi pomagati uresničevati njihovo poslanstvo – tj. razvijanje kluba in nogometa v tej regiji. Radi sodelujemo pri takšnih projektih, kjer lahko posredno pomagamo mladim pri uresničevanju njihovega potenciala in uspeha v športu,« je orisala novo sodelovanje s klubom predstavnica Vzajemci Skupine, Kaja Kalaš. Klub bo deležen tudi podpore s strani Nogometne Zveze Slovenije, ki nudi pomoč na več načinov. »Klubom pomagamo z nasveti, seminarji, šolanji ekip in sodnikov  ter z namenskimi finančnimi sredstvi,« je dejal podpredsednik Nogometne zveze Slovenije Milan Jarc

Ob tej priložnosti se je predstavil tudi nov kapetan kluba, Denis Halilović, ki ima za seboj veliko bogatih izkušenj kot prvoligaš, igral je na Japonskem, Nizozemskem ter v Bolgariji in Rusiji. K sodelovanju ga je povabil predsednik kluba, Peter Stočko. »Prepričan sem, da bom s svojimi izkušnjami pripomogel k boljšemu delovanju in k uresničevanju vizije kluba NK Fužinar Vzajemci. Zame je vloga kapetana velik izziv in veselim se prihajajočih rezultatov, katere bomo s tako dobro ekipo zagotovo dosegli,« je optimističen kapetan Denis Halilović. 

Klubu nudi podporo tudi občina Ravne, ki bo za razvoj prispevala širitev in nadgradnjo stadiona. Župan občine, dr. Tomaž Rožen je poudaril, da je NK Fužinar z vstopom v 2. Slovensko nogometno ligo, Ravne ponovno utrdil na športnem zemljevidu Slovenije: »Lokalna skupnost zato podpira prizadevanja kluba in bo tudi aktivno sodelovala pri zagotavljanju pogojev za njihovo dejavnost. Že v preteklih letih smo prisluhnili novim potrebam in vložili sredstva v obnovo in dograditev infrastrukture. V okviru zmožnosti občinskega proračuna bomo tudi v prihodnje poskrbeli za vlaganja v športni standard, ki bo zadostil zahtevnim pogojem na višjih ravneh tekmovanja. Našo namero med drugim potrjuje s strani občinskega sveta sprejet Program vlaganj v športno infrastrukturo v občini Ravne, ki v letih 2019 do 2021 zajema tudi izgradnjo pokrite tribune ob stadionu oz. nogometnem igrišču ter razširitev igrišča z umetno travo in novo razsvetljavo.«

Pomemben dan za NK Fužinar Vzajemci se je ob koncu novinarske konference obeležil še z eno čudovito gesto, kot prvi igralec je profesionalno pogodbo z NK Fužinar Vzajemci podpisal igralec iz Italije, Nikolo Corticchia, otrok nogometne šole Juventusa. Pogodbe pa naj bi prihodnje leto podpisali tudi drugi igralci, morda kakšen iz domačega koroškega bazena.